ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΕπιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: Ευρεία τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη (VIDEO)

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: Ευρεία τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη (VIDEO)

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: Ευρεία τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη (VIDEO)

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου πραγματοποιήθηκε χθες 13.05.2020 τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην οποία συμμετείχαν αρκετοί Πρόεδροι Επιμελητηρίων καθώς και Πρόεδροι κλαδικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Συζητήθηκαν πάρα πολλά θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων, χρηματοδοτικά, ασφαλιστικά, φορολογικά, ημερομηνίες επαναλειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων που βρίσκονται ακόμη υπό αναστολή και ειδικότερα θέματα που αφορούν τον τουρισμό και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και θέματα σχεδιασμού αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής έθεσε δυο (2) βασικά θέματα. Το θέμα των μικροπιστώσεων και το θέμα επανασχεδιασμού του παραγωγικού μοντέλου της χώρας στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα στην κατεύθυνση της αυτάρκειας σε προϊόντα.

Ο Υπουργός, πέραν των άλλων, δεσμεύθηκε να απαντήσει εγγράφως σε όλα τα θέματα που ετέθησαν και στο μόνο που που απάντησε άμεσα ήταν το θέμα των μικροπιστώσεων για το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε έχει κατατεθεί σχέδιο Νόμου στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προς επεξεργασία και προώθηση στη Βουλή προκειμένου να γίνει Νόμος του Κράτους.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr