ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΕπικρατέστερος για νέος Μητροπολίτης Ιταλίας ο Ναυπάκτιος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλιας κ. Πολύκαρπος

Επικρατέστερος για νέος Μητροπολίτης Ιταλίας ο Ναυπάκτιος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλιας κ. Πολύκαρπος

Επικρατέστερος για νέος Μητροπολίτης Ιταλίας ο Ναυπάκτιος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλιας κ. Πολύκαρπος

Ο Ναυπάκτιος στην καταγωγή Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος φέρεται ως ο επικρατέστερος για νέος Μητροπολίτης Ιταλίας από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου η οποία αναμένεται να αποφασίσει την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζεται πως η Μητρόπολη “χηρεύει” από τα μέσα Οκτωβρίου οπότε και εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Γεννάδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της OrthodoxTimes, η Ιερή Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου αναμένεται να επιλέξει τον Μητροπολίτη Πολύκαρπο Σταυρόπουλο από τη Ναύπακτο ως διάδοχο του αείμνηστου Μητροπολίτη Γεννάδιου.

Ο Μητροπολίτης Πολύκαρπος έχει μακρά εμπειρία μετά την υπηρεσία του στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιταλίας από το 1990 έως το 2007, όταν και εξελέγη Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας. Από το 1992 έως το 2007 ο Μητροπολίτης Πολύκαρπος υπηρέτησε επίσης ως πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιταλίας. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες πάλι πιο κοντά στον μητροπολιτικό θώκο της Ιταλίας είναι οι Επίσκοποι Μελιτινής κ. Μάξιμος ή Αβυδου Κύριλλος.

Πηγή:nafpaktianews.gr

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Η πανδημία πρέπει να αντιμετωπίζεται με εμβόλια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr