ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΕπικοινωνία Γιώργου Βαρεμένου με τον Περιφερειάρχη σχετικά με τον κίνδυνο πλημμυρικών καταστροφών στην περιοχή της Γουριάς Μεσολογγίου.

Επικοινωνία Γιώργου Βαρεμένου με τον Περιφερειάρχη σχετικά με τον κίνδυνο πλημμυρικών καταστροφών στην περιοχή της Γουριάς Μεσολογγίου.

Επικοινωνία Γιώργου Βαρεμένου με τον Περιφερειάρχη σχετικά με τον κίνδυνο πλημμυρικών  καταστροφών στην περιοχή της Γουριάς Μεσολογγίου.

Επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα είχε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, σχετικά με τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων και καταστροφών στις παρόχθιες υποδομές και καλλιέργειες στην περιοχή της Γουριάς Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα, λόγω αλλαγών που έχουν επέλθει στον ρου του Αχελώου στην περιοχή, τα νερά υποσκάπτουν τα πρανή του ποταμού, με αποτέλεσμα να απειλούνται οι παρόχθιες καλλιέργειες και, κυρίως, οι υπόγειοι  αγωγοί του ΤΟΕΒ, σε περίπτωση ενδεχόμενης καταστροφής των οποίων θα έμεναν χωρίς δυνατότητα άρδευσης περισσότερα από 1.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Όπως ενημέρωσε τον Γιώργο Βαρεμένο ο περιφερειάρχης, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θεωρούν ότι πρέπει πρώτα να αποκλιμακωθεί το φαινόμενο και να κατεβεί η στάθμη των νερών, που είναι ακόμη υψηλή λόγω αυξημένης παροχέτευσης  από τα φράγματα της ΔΕΗ, και μετά να υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στην κοίτη και τις όχθες του ποταμού.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr