ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΣτο επίκεντρο η Αξιολόγηση και η λειτουργία των ΟΤΑ

Στο επίκεντρο η Αξιολόγηση και η λειτουργία των ΟΤΑ

Θύμιος Κομματάς, πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων δήμου Αγρινίου: «Ναι στο διάλογο, όχι στις διαθεσιμότητες»

Συνάντηση εργαζομένων ΟΤΑ Αγρινίου με δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση
Συνάντηση με τον Απόστολο Κοιμήση, δήμαρχο Αμφιλοχίας και γραμματέα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και συναδέλφους τους από τον δήμο Αμφιλοχίας, είχαν χθες ο Θύμιος Κομματάς, πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Αγρινίου και εκπρόσωποί τους.

Κεντρικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αξιολόγηση και οι διαβλεπόμενες διαθεσιμότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και άλλα θέματα που αφορούν την λειτουργία των δήμων, όπως είναι οι παιδικές χαρές και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κομματά, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας τους παρουσίασε την απόφαση της ΚΕΔΕ να μην υπογράψει τις ποσοστώσεις κανένας δήμαρχος στην Ελλάδα έως τις 30 Ιουνίου, και χωρίς να υπάρξει δέσμευση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η αξιολόγηση δεν θα επιφέρει απολύσεις. Επιπλέον, η ΚΕΔΕ ζητά μια περισσότερο ουσιαστική και αντικειμενική αξιολόγηση και τη δημιουργία μιας τριμερούς επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους της ΚΕΔΕ, του υπουργείου και των εργαζομένων στους ΟΤΑ, η οποία θα κρίνει με τη σειρά της τα συμπεράσματα της αξιολόγησης.
Καθώς ο κ. Κομματάς εκπροσωπεί τους εργαζομένους των δήμων Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ακτίου-Βόνιτσας, Αστακού και Θέρμου, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν ανάλογες συζητήσεις και επαφές με δημάρχους και εκπροσώπους εργαζομένων. Όπως λέει ο ίδιος «Άποψή μου είναι ότι όταν σε καλούν για κουβέντα, τότε κουβεντιάζεις. Αν όμως δεις ότι οι προτάσεις σου δεν γίνονται αποδεκτές, τότε μπορείς να βγεις προς τα έξω και να καταγγείλεις τον διάλογο ως προσχηματικό».
Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr