ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΕπιδότηση ηλεκτρονικών συσκευών: Έρχεται διάταξη κατά της αισχροκέρδειας για τα καταστήματα

Επιδότηση ηλεκτρονικών συσκευών: Έρχεται διάταξη κατά της αισχροκέρδειας για τα καταστήματα

Επιδότηση ηλεκτρονικών συσκευών: Έρχεται διάταξη κατά της αισχροκέρδειας για τα καταστήματα

Το επόμενο 10ήμερο αναμένεται διάταξη περί αισχροκέρδειας για τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, αναφορικά με την επιδότηση συσκευών.

Για να αποτρέψουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο, «καπέλου» στις τιμές κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήδη παρακολουθούν τις τιμές ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν στη διάταξη περί αισχροκέρδειας και οι τιμές των ηλεκτροβόρων ηλεκτρικών συσκευών του προγράμματος αντικατάστασης, δηλαδή, όπως ισχύει για τα πρατήρια υγρών καυσίμων και για τα σουπερμάρκετ.

Διάταξη για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών
Το υπουργείο παρακολουθεί την αγορά λεπτομερώς και δεν αποκλείεται, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, να φέρει προς ψήφιση διάταξη που θα αφορά στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.

Θα επιβληθεί όριο στο περιθώριο κέρδους το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το περιθώριο που είχαν οι επιχειρήσεις πριν ανοίξει η πλατφόρμα και σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση διαπιστωθεί ότι πουλάει σε υψηλότερες τιμές από το πλαφόν, θα της επιβάλλεται πρόστιμο και δεν θα μπορεί να λάβει την επιδότηση.

iefimerida.gr

Χαλκιδική: Με συντροφιά -ως σωσίβιο- μία μπάλα επιβίωσε ο 30χρονος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ