ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΟι νέες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος στον Φεβρουάριο: 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το 90% των νοικοκυριών

Οι νέες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος στον Φεβρουάριο: 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το 90% των νοικοκυριών

Οι νέες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος στον Φεβρουάριο: 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το 90% των νοικοκυριών

Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες για τα νοικοκυριά διαμορφώνεται για τον μήνα Φεβρουάριο η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Όπως είπε αφορά το 90% των νοικοκυριών.

Στο κοινωνικό τιμολόγιο η επιδότηση κυμαίνεται στα 88 ευρώ/μεγαβατώρα.

 Πιο συγκεκριμένα:

Με τα νέα δεδομένα η επιδότηση στα νοικοκυριά περιορίζεται στα 40 ευρώ η μεγαβατώρα για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh. Συγκεκριμένα για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου η επιδότηση για τον Φεβρουάριο διαμορφώνεται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η επιδότηση θα είναι 40 €/MWh.
Την ίδια επιδότηση θα λάβουν όσοι έχουν μειωμένη μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες εφόσον όμως μειώσουν κατά 15% την ημερήσια κατανάλωση σε σχέση με πέρυσι.
Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 88 €/MWh.
Μικρότερη είναι η επιδότηση που ισχύει για τα επαγγελματικά τιμολόγια καθώς φτάνει τα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ για τους αγρότες είναι 40 ευρώ η μεγαβατώρα.
Να σημειωθεί ότι ο υπουργός δεν μίλησε για επιδότηση στο φυσικό αέριο. Τον Ιανουάριο η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους έδωσε μια οριζόντια επιδότηση 20 ευρώ ανά θερμική MWh για όλους τους οικιακούς καταναλωτές.

thetoc.gr

Δορυφορική πτήση στη χιονισμένη Πίνδο – Από την Τύμφη ως τα Τζουμέρκα!

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ