ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ «επιδερμική» συντήρηση των δρόμων και η κλιματική αλλαγή

Η «επιδερμική» συντήρηση των δρόμων και η κλιματική αλλαγή

Η «επιδερμική» συντήρηση των δρόμων και η κλιματική αλλαγή

Η «επιδερμική» συντήρηση των δρόμων και η κλιματική αλλαγή

Σε 11 σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας υπάρχει λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων διακοπή κυκλοφορίας, ενώ σύμφωνα με την Τροχαία σε άλλα τέσσερα καταγράφονται δυσχέρειες.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι δρόμοι του κόπηκαν στα… δύο (ή σε περισσότερα ακόμη κομμάτια) ήταν σχετικά πρόσφατα στρωμένοι με φρέσκια άσφαλτο.

Όπως ο δρόμος της φωτογραφίας από τα Στύλια Ναυπακτίας. Αυτή, εξάλλου, στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν διαχρονικά η συντήρηση των δρόμων και δη των δρόμων στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας.

Λίγη άσφαλτος, ένα πασάλειμμα και τέλος.

Σπανίως έβλεπες έργα αντιστήριξης, παροχετεύσεις για τα όμβρια ή οτιδήποτε άλλο θα συνιστούσε μια σοβαρή συντήρηση των δρόμων.

Κατά τα άλλα μας φταίει η κλιματική αλλαγή που την αναβαθμίσαμε σε κλιματική κρίση, καθώς η ανεπάρκεια της Πολιτείας χρειάζεται μια ακόμη καλύτερη δικαιολογία.

Η επιδερμική συντήρηση των δρόμων ούτως ή άλλως δεν αρκεί για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα πόσο μάλλον όντα αυτά έρχονται με όρους κλιματικής αλλαγής.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Κάτι έλεγε το ΤΕΕ για τις γέφυρες, αλλά η Πολιτεία αγρόν ηγόραζε

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ