ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΝέα επιχορήγηση 1,9 εκατ ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στον προϋπολογισμό 2022 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Νέα επιχορήγηση 1,9 εκατ ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στον προϋπολογισμό 2022 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Νέα επιχορήγηση 1,9 εκατ ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στον προϋπολογισμό 2022 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Την Β’ αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2022, ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 κατά τη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη. Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης ενσωματώθηκε νέα επιχορήγηση ύψους 1,9 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για πόρους που εξασφάλισε έπειτα από διαρκείς προσπάθειες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές παρελθόντων ετών, έπειτα από τελεσίδικες αποφάσεις.

«Η νέα επιχορήγηση μας επιτρέπει να εξετάσουμε και να εισηγηθούμε εσωτερική ανακατανομή πιστώσεων του προϋπολογισμού για το 2022, και εξ ορθολογισμό δαπανών, ώστε να καλυφθούν υφιστάμενες ανάγκες αποδεσμεύοντας ισόποσες πιστώσεις από ιδίους πόρους» ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Ανδρέας Φίλιας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης έδωσε έμφαση στην ουσιαστική σημασία της αναμόρφωσης, ευχαρίστησε τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικών για τη συστηματική διεκδίκηση που βρήκε ανταπόκριση κι επεσήμανε: «Από την εισροή νέων πόρων απελευθερώνεται δημοσιονομικός χώρος στον προϋπολογισμό του 2022, γεγονός που μας επιτρέπει  να προχωρήσουμε σε ανακατανομή και να διευθετήσουμε άλλες ανάγκες μας, μεταξύ των οποίων και η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας».

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα υπόλοιπα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

Εθνικό προϊόν η ελιά Καλαμών, ξεκάθαρο το μήνυμα στην αγροτική εκδήλωση στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ