ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤο Επιχειρηματικό Πάρκο σε ένα πιο ελκυστικό Αγρίνιο

Το Επιχειρηματικό Πάρκο σε ένα πιο ελκυστικό Αγρίνιο

Το Επιχειρηματικό Πάρκο σε ένα πιο ελκυστικό Αγρίνιο

Το Επιχειρηματικό Πάρκο σε ένα πιο ελκυστικό Αγρίνιο

Η έναρξη του 4ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιτωλοακαρνανίας στη Τριχωνίδα και ο ερχομός του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, συμπίπτουν με μια εποχή που ανακοινώθηκε ότι προχωρά η ένταξη του Αγρινίου στον χάρτη του υγροποιημένου φυσικού αερίου, του LNG.
Αυτό σημαίνει ότι, για πρώτη φορά, διαφαίνεται μια προοπτική για εταιρίες που θα θέλαν να επενδύσουν στην περιοχή λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι θα έχουν μια εναλλακτική στο θέμα της ενέργειας, άρα και της ανταγωνιστικότητας.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον το Αγρίνιο και το κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας να γίνουν πόλος έλξης για δουλειές από αλλού, εξαλείφοντας το μεγαλύτερο πρόβλημα για την παραμονή και την ευημερία των νέων στον τόπο τους.

Την έλλειψη εταιρειών, επιχειρήσεων, ευκαιριών.

Όμως αυτό σημαίνει κι ότι πρέπει πιθανότατα να δούμε και πιο μακριά από σήμερα. Έχει γίνει κατανοητό πως όλα τα παραπάνω χωρίς Επιχειρηματικό Πάρκο δεν γίνονται.

Κι αν σήμερα η λογική είναι “ας ξεκινήσουμε έστω και με 200 στρέμματα και βλέπουμε, δεν πήξαμε δα και στις επιχειρήσεις ώστε να ψαχνόμαστε για παραπάνω”, μήπως πρέπει να σκεφτούμε μια κατάσταση ευκαιριών στο μέλλον που θα ασφυκτιά σε ένα μικρό Επιχειρηματικό Πάρκο;

Που θα είναι “για λίγα πράγματα” και που το μόνο του πλεονέκτημα είναι πως βρίσκεται σε περιοχή με δημόσια κτήματα και αγροτική γη, άρα με φθηνή τιμή για τις απαλλοτριώσεις;

Εφημερίδα Συνείδηση

Γέφυρα Εύηνου: Η εξέλιξη των εργασιών για την δημιουργία περάσματος για έκτακτη ανάγκη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ