ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕπί 48 χρόνια γυροφέρνουν οι σαγιονάρες το Προεδρικό Μέγαρο

Επί 48 χρόνια γυροφέρνουν οι σαγιονάρες το Προεδρικό Μέγαρο

Επί 48 χρόνια γυροφέρνουν οι σαγιονάρες το Προεδρικό Μέγαρο

Στο Προεδρικό Μέγαρο γιορτάστηκε προχθές η 48η επέτειος για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και πέρα από τα όσα απίθανα κολλήματα είχε ο καθένας- όπως τι δουλειά είχε εκεί ο… Καπουτζίδης ή οι δημοσιογράφοι(!)-,  τις πολλές αντιδράσεις τις προκάλεσε ένας τύπος με βερμούδα και διχαλωτή σαγιονάρα που ενεμφανίσθη αιφνιδίως και άνετος για την σεμνή τελετή.

Πρώτα και κύρια δεν φταίει αυτός αλλά η Προεδρική Φρουρά που δεν τον πήρε σηκωτό για τα περαιτέρω. Άλλωστε, από την ώρα που κυκλοφόρησε η φωτογραφία, έγιναν πολλές υποθέσεις με κυριότερη πως ήταν κάποιος διευθυντής εφημερίδας, πράγμα που ήταν λάθος. Και μόνο άλλωστε που είχαν περάσει τόσες ώρες και δεν είχε μαθευτεί η ταυτότητά του ήταν αποτυχία του… συστήματος.

Για να μην πούμε για τις φήμες που τον ήθελαν να είναι κάποιο μέλος της… μπάντας που θα έπαιζε(ο κιθαρίστας άραγε;) για την δεξίωση και αργότερα άλλαξε ρούχα. Λες κι όταν είναι να πας για μια δουλειά στο Μέγαρο κατεβαίνεις μαζί με τους προσκεκλημένους όπως είσαι!

Όμως όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Επί 48 χρόνια, από όταν αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία, μοιάζουμε φοβικοί και μουδιασμένοι για αυτό που φτιάξαμε. Είμαστε κάπως… ενοχικοί ακόμη και για το αν έχουμε επιτρέψει να έχουμε μια κανονική δημοκρατία. Και πάνω από όλα, δεν ξέρουμε αν αξίζει η απόδοση τιμών για την επέτειο.

Άλλωστε δεκάδες χιλιάδες λογαριασμοί στα social media, άλλοι ξεκάθαρα φιλοχουντικοί κι άλλοι απλά «ριζοσπάστες» που θέλουν να εκμεταλλευτούν την αναμπουμπούλα, ακόμη δεν έχουν αποφασίσει αν είχε δίκιο ο (ένας ήταν ο) Αντρέας όταν είπε για την αρχή της μεταπολίτευσης με τον ερχομό του Καραμανλή ότι «ήρθε η νέα ΝΑΤΟϊκή διοίκηση»! Ή ο Φλωράκης όταν το πρώτο του σχόλιο για την αλλαγή από τον Ιωαννίδη στον Καραμανλή είχε πει «τι μπρόκολα, τι λάχανα»! Αυτές είναι πληγές που δύσκολα κλείνουν…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η κρίση «γκρεμίζει» κυβερνήσεις – Κάτι… βλέπει ο Μητσοτάκης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ