ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΈπεται σύντομα η σημαντικότερη υπογραφή για το Πλατυγιάλι

Έπεται σύντομα η σημαντικότερη υπογραφή για το Πλατυγιάλι

Έπεται σύντομα η σημαντικότερη υπογραφή για το Πλατυγιάλι

Έπεται σύντομα η σημαντικότερη υπογραφή για το Πλατυγιάλι

Χθες ανακοινώθηκε από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου) η πώλησης ακινήτου συνολικής έκτασης 108 στρεμμάτων, στην εταιρεία «ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ Α.Ε».

Η συγκεκριμένη υπογραφή ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την οριστική υπογραφή της επένδυσης στον τομέα του mega yachting από ένα consortium Ελλήνων  και Εμιρατινών Επενδυτών.

Η εν λόγω έκταση βρίσκεται στην «καρδιά» της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Αστακού και η πώλησή της από την ΕΤΑΔ, το Δημόσιο δηλαδή, προς τις ιδιοκτήτριες τράπεζες του λιμανιού του Πλατυγιαλιού ήταν κάτι που συζητούνταν εδώ και μερικά χρόνια.

Καθώς το συνολικό «πακέτο», δηλαδή ο χώρος της ΝΑΒΙΠΕ μαζί με τη συγκεκριμένη έκταση γίνεται πιο ελκυστικό σε υποψήφιους αγοραστές.

Πριν από περίπου δύο με δυόμισι χρόνια διακινούνταν πληροφορίες πως η πώληση της έκτασης αυτής είχε φτάσει στο… παρά ένα της υπογραφής. Τελικά η υπόθεση «τελεσφόρησε» τώρα.

Πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα θα έχουμε και τις ανακοινώσεις για την συνολική πώληση του λιμανιού και την ανακοίνωση της επένδυσης στο Πλατυγιάλι, που φιλοδοξεί να βάλει την Αιτωλοακαρνανία για τα καλά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΤΑΔ:

H ΕΤΑΔ Α.Ε ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πώλησης ακινήτου συνολικής έκτασης 108 στρεμμάτων, με την υπογραφή του συμβολαίου πώλησης στην εταιρεία «ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ Α.Ε».

Συγκεκριμένα, το ακίνητο (πρώην δημόσιο κτήμα) βρίσκεται στη θέση «Πλατυγιάλι» της Κοινότητας Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, είναι όμορο της Ναυτιλιακής Βιομηχανικής Περιοχής (ΝΑΒΙΠΕ) και αποτελείται από έξι εδαφικές εκτάσεις, οι οποίες περιήλθαν χωρίς αντάλλαγμα στην κυριότητα της ΕΤΑΔ Α.Ε. το 2016, δυνάμει του ν. 4389/2016.

Πρόκειται για ένα ακίνητο με σπουδαία σημασία στη στρατηγική θέση της ναυτιλιακής ζώνης και της βιομηχανικής περιοχής στην Αιτωλοακαρνανία, το οποίο προσφέρει στον επενδυτή σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Μέσω της συμφωνίας η ΕΤΑΔ κατάφερε με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα για την εξαγορά του συγκεκριμένου δημόσιου κτήματος που για πρώτη φορά εκδηλώθηκε το 2009 από την αγοράστρια προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Για το λόγο αυτό, η ολοκλήρωση της συμφωνίας κρίνεται εξαιρετικά σημαντική, καθώς η έκταση είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, δεδομένου ότι περιλαμβάνεται στην περιοχή της Ελεύθερης Ζώνης και αποτελεί λειτουργικά ένα ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο με τις υποδομές της ΝΑΒΙΠΕ και των λιμενικών εγκαταστάσεων αυτής.

Είχε προηγηθεί η μεταβίβαση του ακινήτου από το Ελληνικό Δημόσιο προς την ΕΤΑΔ το 2016, όπως και όλοι οι απαραίτητοι νομικοί έλεγχοι και ενέργειες από την πλευρά της ΕΤΑΔ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος, μετά και την πρόσφατη έγκριση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, για την ολοκλήρωση μίας επωφελούς συμφωνίας, που, μέσω της αξιοποίησης της ναυτιλιακής και βιομηχανικής ζώνης, αναμένεται να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η ΕΤΑΔ, ως η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, με γνώμονα την απόλυτη διαφάνεια προχωρά με συνέπεια στην υλοποίηση του αναπτυξιακού της πλάνου, υπηρετώντας με αξιοπιστία την επενδυτική στρατηγική της χώρας και δημιουργώντας υπεραξία για τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Απόφαση με… ρίσκο (;)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ