Έπεσαν οι υπογραφές για τις εργασίες αναβάθμισης στο γήπεδο του Παναιτωλικού

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Αξίζει  να αποκτήσει μία σύγχρονη έδρα, αντάξια της ιστορίας του»

Έπεσαν οι υπογραφές για τις εργασίες αναβάθμισης στο γήπεδο του Παναιτωλικού

Την έναρξη εργασιών για την αναβάθμιση γηπέδου Παναιτωλικού σηματοδοτεί η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου στην οποία προχώρησε σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, παρουσία του Αντιπεριπεφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Μαυρομμάτη, του προέδρου της ΠΑΕ Παναιτωλικός Γεράσιμου Μπελεβώνη, του Γιώργου Σωτηρόπουλου, μέλους ΔΣ και του  προέδρου του Ερασιτέχνη, Παναγιώτη Στεργίου.

Στην εργολαβία που συμβασιοποιήθηκε προβλέπονται εργασίες για τον εκσυγχρονισμό, τη λειτουργική και την αισθητική αναβάθμιση του γηπέδου του Παναιτωλικού, ενώ επίσης θα γίνουν επεμβάσεις πουθα αυξάνουν την  χωρητικότητα του γηπέδου με την προσθήκη νέας διώροφης κερκίδας κατ' επέκταση της υφιστάμενης.

Επίσης, διαμορφώνεται ο χώρος στην ανατολική κερκίδα για τη δημιουργία 15 θέσεων ΑμεΑ με τους συνοδούς τους, μαζί με την κατάλληλη διαμόρφωση της θύρας 5 για είσοδο - έξοδο αυτών, ενώ προβλέπεται ακόμη ανάπλαση της νότιας όψης, επί της οδού Προυσιωτίσσης, για την αισθητική της αναβάθμιση.

Προσαρμοσμένος χώρος φιλοξενίας και αλλαγές στη θύρα 5 για τη διευκόλυνση πρόσβασης ΑΜΕΑ

Πόροι ύψους 2,3 εκατ. ευρώ για το έργο

Το έργο χρηματοδοτείται με 1.054.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ για το αμέσως επόμενο διάστημα δρομολογείται η υλοποίηση του δεύτερου υποέργου προϋπολογισμού  519.000 ευρώ που αφορά τη διαμόρφωση Εκθεσιακών Χώρων ώστε να δημιουργηθούν, μια αίθουσα προβολών με αμφιθεατρική διάταξη και μια αίθουσα συσκέψεων αντίστοιχα, μαζί με τους ανάλογους χώρους υγιεινής.

Ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου Παναιτωλικού θα ολοκληρωθεί με ένα τρίτο υποέργο, ύψους 780.000ευρώ που αφορά την αναβάθμιση συστήματος τεχνητού φωτισμού και οπτικοακουστικών μέσων του γηπέδου με παράλληλη εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή η τροποποίηση – συμπλήρωση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Παναιτωλικού, βάσει της οποίας προστίθεται η νέα παρέμβαση και αυξάνεται ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου σε 2.353.000 ευρώ.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που πολλαπλασιάζει τη δυναμική του τόπου μας. Ο Παναιτωλικός αξίζει  να αποκτήσει μία σύγχρονη έδρα, αντάξια της ιστορίας του. Κι εμείς ως Περιφερειακή Αρχή αντιλαμβανόμαστε το χρέος μας να στηρίξουμε την προσπάθειά των ανθρώπων του και να συμβάλλουμε για να πάρει σάρκα και οστά με πόρους που ξεπερνούν τα 2,3 εκ. ευρώ» ανάφερε μεταξύ άλλων κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης.

Ανεμοστρόβιλος "χτύπησε" το Μεσολόγγι - Προκάλεσε ζημιές, διακοπή ρεύματος και νερού (εικόνες)