ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕπεισοδιακή καταδίωξη για κλοπή ψαριών από ιχθυοκαλλιέργεια – Συνελήφθησαν δυο άτομα στο Μύτικα

Επεισοδιακή καταδίωξη για κλοπή ψαριών από ιχθυοκαλλιέργεια – Συνελήφθησαν δυο άτομα στο Μύτικα

Επεισοδιακή καταδίωξη για κλοπή ψαριών από ιχθυοκαλλιέργεια – Συνελήφθησαν δυο άτομα στο Μύτικα

Στην Αιτωλοακαρνανία δυο άτομα έκλεψαν ψάρια με τα δίχτυα τους μέσα από ιχθυοκαλλιέργεια, αλλά τελικά έπεσαν εκείνοι στα “δίχτυα” του Λιμενικού και συνελήφθησαν.

Στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας συνέλαβαν στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας δυο άτομα με την κατηγορία της κλοπής ψαριών από ιχθυοκαλλιέργεια.

Στη σύλληψη δύο ατόμων ηλικίας 28 και 59 ετών, προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Λευκάδας. Οι Λιμενικοί έκαναν την καθιερωμένη περιπολία τους όταν εντόπισαν ύποπτο σκάφος, με δύο επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή Βελά Αιτωλοακαρνανίας και να προσεγγίζει εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας.

Οι Λιμενικοί, όπως αναφέρει το newsit.gr, την έστησαν σε σημείο που δεν μπορούσαν να φανούν και περίμεναν να δουν τι θα γίνει. Λίγο μετά ανακάλυψαν ότι οι δυο συλληφθέντες έκλεβαν ψάρια από ιχθυοκλωβό της εν λόγω ιχθυοκαλλιέργειας. Αρχικά οι δυο φερόμενοι ως κλέφτες ψαριών έφυγαν από το σημείο με το σκάφος τους.

Έριξαν προειδοποιητική βολή

Το σκάφος του Λιμενικού τους καταδίωξε. Έκανε ηχητικά και φωτεινά σήματα στο άλλο σκάφος να σταματήσει. Ο χειριστής του όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά έκανε και επικίνδυνους ελιγμούς.

Το σκάφος του Λιμενικού έριξε προειδοποιητική βολή σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και τη σύλληψη των δύο επιβαινόντων του. Στο σκάφος των συλληφθέντων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 238 μέτρα διχτυών και ψάρια λαβράκια συνολικού βάρους 165 κιλών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η φουσκωτή λέμβος, ενώ τα ψάρια που κατασχέθηκαν θα παραδοθούν στον ιδιοκτήτη της ιχθυοκαλλιέργειας.

Αποζημίωση από τις τράπεζες θα παίρνουν τα θύματα ηλεκτρονικής απάτης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ