ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕπανέρχεται η αντιπαράθεση για τον Ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης»

Επανέρχεται η αντιπαράθεση για τον Ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης»

Επανέρχεται η αντιπαράθεση για τον Ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης»

Επανέρχεται η αντιπαράθεση για τον Ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης»

Με ανακοίνωσή της η παράταξη “Αγρίνιο Μπορείς” ασκεί κριτική για τη φθίνουσα πορεία της διοργάνωσης του Ημιμαραθώνιου “Μιχάλης Κούσης”.

«Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε ορισμένες διαπιστώσεις και παραλείψεις που έχουν ως αποτέλεσμα ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, αντί να έχει εξελιχθεί σε ένα πανελλαδικό και, γιατί όχι, πανευρωπαϊκό αθλητικό γεγονός, να παραμένει σε στενά τοπικά πλαίσια μετά από τόσα χρόνια» αναφέρει η παράταξη «Αγρίνιο Μπορείς» εκτιμώντας ότι ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου αντί να εξελίσσεται, τελικά υποβαθμίζεται.

Επικαλείται μάλιστα τα στοιχεία της συμμετοχής, υπογραμμίζοντας ότι «φέτος το νούμερο των συμμετεχόντων δεν ήταν καθόλου κολακευτικό για την διοργάνωση: μόλις 117 συμμετοχές στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 km και 137 στα 5 km».

Ακόμη το Αγρίνιο Μπορείς εκτιμά ότι «η πανδημία και τα πρωτόκολλα δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για κανέναν, άλλωστε δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες από τον ανάλογο αγώνα στην λίμνη των Ιωαννίνων, που και φέτος αποτέλεσε πανελλήνιο γεγονός και σημείο αναφορά στα δρομικά γεγονότα της χώρας, σημειώνοντας αξιοζήλευτη επιτυχία».

Μάλιστα η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά σημειώνει με νόημα : «Καιρός να αναλάβουν την ευθύνη τους οι υπεύθυνοι».

Πάντως την κριτική δεν φάνηκε να τη συμμερίζεται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης. «Αθλητές και αθλήτριες από το Αγρίνιο αλλά και όμορους νομούς ένιωσαν την χαρά του τερματισμού… Είδαμε παρέες να αγωνίζονται με κοινό στόχο, αθλητές που ταξίδεψαν για να έρθουν στο Αγρίνιο, νέους που απόλαυσαν τη διαδρομή» ανέφερε σε δήλωσή του απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην κριτική της μείζονος αντιπολίτευσης και στα περί τοπικής εμβέλειας της διοργάνωσης.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Φαρμάκης: Δεν μετακινούμαστε σπιθαμή από τη θέση μας για το Πανεπιστήμιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr