ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕπαναπροσεγγίζοντας το σπίτι ως χώρο ασφάλειας

Επαναπροσεγγίζοντας το σπίτι ως χώρο ασφάλειας

Επαναπροσεγγίζοντας το σπίτι ως χώρο ασφάλειας

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ., θα υλοποιήσει τη βιωματική ομάδα: «Επαναπροσεγγίζοντας το σπίτι ως χώρο ασφάλειας».

Το σπίτι λειτουργεί ως ένας μεταβαλλόμενος χώρος, στον οποίο βιώνονται οι καθημερινές εμπειρίες των ανθρώπων. Η έννοια του σπιτιού περιλαμβάνει αφηγήσεις ταυτότητας και συνδέεται με επιθυμίες αλλά και ματαιώσεις. Οι νέες συνθήκες στην εποχή της πανδημίας δημιούργησαν αναπροσδιορισμούς στους τρόπους με τους οποίους βιώνουμε την έννοια του σπιτιού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Dr Aθανασία Δημητρίου, στόχος της ομάδας είναι η επεξεργασία διλημμάτων ταυτότητας που περιλαμβάνουν τις σχέσεις μας με τον εαυτό, τους άλλους, τον δημόσιο και ιδιωτικό χώρο. Ο εγκλεισμός των τελευταίων δύο ετών πυροδότησε συναισθήματα εγκλεισμού, ανασφάλειας και άγχους. Στην ομάδα θα γίνει βιωματική επεξεργασία των τρόπων με τους οποίους το σπίτι θα γίνει ένας χώρος ασφάλειας που θα περιλαμβάνει τις δικές μας αλλαγές και επιθυμίες και μέσα στον οποίο θα μπορούμε να διαχειριστούμε τις αλλαγές στο κοινωνικό και προσωπικό μας περιβάλλον.

Η ομάδα θα γίνεται μία φορά στις δεκαπέντε μέρες. Θα είναι απογευματινή και κάθε συνάντηση θα έχει διάρκεια δύο ώρες (17:00-19:00). Συνολικά θα γίνουν 4 συναντήσεις (Οκτώβριος 2021-Νοέμβριος 2021). Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κ.Π «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»: Φλώρας Καραπαπά 3 και Δημοτσελίου, στον 3ο όροφο.

Ημερομηνίες συναντήσεων

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021
Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021
Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Υπεύθυνη Προγράμματος: Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, M.Α, Ph.D – Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Στην ομάδα θα συμμετέχουν συνολικά 15 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση: spiti-aitisi) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από Δευτέρα 20/09 έως και Παρασκευή 01/11 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275 και 26410 28770).

Αγρίνιο: Αναζήτηση στόχευσης και ευθυνών για το Πανεπιστήμιο

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr