ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΕπαναλειτούργησαν σήμερα τα μουσεία Αγρινίου και Θέρμου

Επαναλειτούργησαν σήμερα τα μουσεία Αγρινίου και Θέρμου

Επαναλειτούργησαν σήμερα τα μουσεία Αγρινίου και Θέρμου

Διεθνής Ημέρα Μουσείων η σημερινή και μετά από πολλούς μήνες ανοίγουν τα μουσεία Αγρινίου και Θέρμου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και  Λευκάδας δίνει πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας των μουσείων έπειτα από τους μήνες “σιωπής” που προηγήθηκαν.

Η ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων: 

“Από τις 14 Μαΐου έκαναν την επανεκκίνησή τους τα δημόσια μουσεία της χώρας, μετά από μήνες «σιωπής» λόγω του lockdown για τον περιορισμό εξάπλωσης της Covid-19. Ανάμεσα σε αυτά επαναλειτούργησε και το Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας. Τα Αρχαιολογικά μουσεία Αγρινίου και Θέρμου παρέμειναν για προληπτικούς λόγους κλειστά λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου της περιοχής Αιτωλοακαρνανίας.

Σήμερα που γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου), τα αρχαιολογικά μουσεία Αγρινίου και Θέρμου ξανανοίγουν με ασφάλεια τις πύλες τους στο κοινό, ενώ πολύ σύντομα, μετά την ολοκλήρωση εργασιών επισκευής, θα ανοίξει και πάλι το Αρχαιολογικό Μουσείο Θυρρείου.

Τα Μουσεία λειτουργούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας και υγιεινής (πχ υποχρεωτική χρήση μάσκα, τήρηση αποστάσεων, συγκέντρωση περιορισμένων επισκεπτών ανά αίθουσα, καλός αερισμός χώρων, τακτική καθαριότητα, απολύμανση κλπ) και  έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία επισκεπτών και εργαζομένων.

Ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών μουσείων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, 8:30-15:30, καθημερινά εκτός Τρίτης”.

Μεσολόγγι: Ισχυρή Γεωπονική Σχολή το αίτημα της Δημοτικής Αρχής

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr