ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΗ εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Αγρίνιο (εικόνες)

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Αγρίνιο (εικόνες)

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Αγρίνιο (εικόνες)

Με αφορμή την σημερινή εορτή των Τριών Ιεραρχών και μεγάλων οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, οι οποίοι είναι προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας μαζί με το Παράρτημα της Αιτωλοακαρνανίας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων πραγματοποίησε νωρίτερα το απόγευμα εκδήλωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Δαμασκηνός, ενώ είναι η πρώτη εκδήλωση στην οποία μιλά και γίνεται στο Αγρίνιο. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Οι Τρεις Ιεράρχες: διδάσκαλοι και εμπνευστές».

Την εκδήλωση πλαισίωσε με ύμνους και τραγούδια το Μουσικό Σύνολο Βυζαντινής Μουσικής, του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, υπό την διεύθυνση του Αριστόβουλου – Δημητρίου Μαστροσπύρου.

Στην έναρξη της εκδηλώσεως, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του τοπικού παρατήματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας  της Π.Ε.Θ. Σπύρος Παπαθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην καθιέρωση της εορτής των Τριών Ιεραρχών ως προστατών της παιδείας και εστίασε στον λόγο για τον οποίο καθιερώθηκε η εορτή αυτή των γραμμάτων.

Κατά την εκδήλωση έγινε αναφορά ξεχωριστά στους Τρείς Ιεράρχες της Εκκλησίας, εγκωμιάζοντας τον Άγιο Βασίλειο τον Μέγα για το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο, τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο για τα υπέροχα, θεολογικά ποιήματά του και τον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο για τον χρυσό λόγο του.

Έγινε αναφορά στην προσωπικότητα και τον βίο των Τριών Ιεραρχών, στην καταγωγή τους και στις πλούσιες σπουδές τους, υπογραμμίζοντας την βαθύτερη αναζήτησή τους για ησυχία και άσκηση, όπως επίσης στην θεολογική προσέγγιση των Τριών Ιεραρχών στο ζήτημα της προσευχής.

Σημειώθηκε πως με την προσευχή ο άνθρωπος αποκαθαίρει τον νου του και δύναται να κατανοήσει τον Θεό. «Διά της ευχής έρχεται ο Θεός στον άνθρωπο, όπως γράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, η δε κατάνυξη καθίσταται το αποτέλεσμα της ελεύσεως της Θείας Χάριτος στον άνθρωπο».

Ξεχωριστή θεματική ενότητα της εκδήλωσης αποτέλεσε η παιδαγωγική θεωρία των Τριών Ιεραρχών, η οποία είναι εξίσου σημαντική και απηχεί πολλά μηνύματα ιδιαίτερα στις μέρες μας.

Παραβόλα: Έφυγε σε ηλικία 100 ετών μια από τις γηραιότερες γυναίκες στην Αιτωλοακαρνανία

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ