ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΗ εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Κράψη Παρακαμπυλίων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  

Η εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Κράψη Παρακαμπυλίων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  

Η εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Κράψη Παρακαμπυλίων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος λειτούργησε το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Κράψη Αμπελακίων του πρώην δήμου Παρακαμπυλίων, το οποίο λειτουργεί μόνο ανήμερα των Αγίων. Το εκκλησάκι έγινε με προσωπικό αγώνα του πατρός Φωτίου Σαράκη και ανήκει στην Μητρόπολη Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου.

Στις 21 Ιουνίου του 1997 έγιναν τα εγκαίνια από τον Μητροπολίτη Ιερόθεο. Από τότε μέχρι και σήμερα πλήθος προσκυνητών από όλη την περιοχή συγκεντρώνονται ανήμερα της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, όπως και την παραμονή που γίνεται ο Μέγας Εσπερινός.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στην Κράψη Παρακαμπυλίων, ενώ χθες το απόγευμα ο Μέγας Εσπερινός.

Κατά τον Εσπερινό μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Λαυρέντιος Καρανάσιος, ενώ σήμερα στο πλαίσιο της Θείας Λειτουργίας μίλησε ο Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Βασιλόπουλος.

Η συγκίνηση των πιστών κάθε χρόνο είναι μεγάλη, οι πιστοί που συγκεντρώνονται είναι πολλοί και όπως ανέφερε στην «Σ» ο πατέρας Φώτιος Σαράκης: «έγινε προς τιμή των αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, διότι στην περιοχή δεν υπήρχε προς τιμήν τους ούτε εικόνισμα, συνεπώς θεωρούσαμε σωστό να γίνει το εκκλησάκι αυτό προς τιμή τους».

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr