ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΗ Εορτή του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Αγρίνιο

Η Εορτή του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Αγρίνιο

Η Εορτή του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Αγρίνιο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορταστεί εφέτος στην πόλη του Αγρινίου η ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου, Επισκόπου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων, κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Επίκεντρο των λατρευτικών και πολιτιστικών εορταστικών εκδηλώσεων θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, της προσφυγικής συνοικίας του Αγρινίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα διοργανωθούν από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και τον Σύλλογο Μικρασιατών Προσφύγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18:30 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα τελεσθεί η Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Μετά το πέρας του Εσπερινού στην παρακείμενη αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – αφιέρωμα μνήμης στην Μικρασιατική Καταστροφή, με κεντρικό ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό και θέμα: «Η παρουσία του ιερού Κλήρου στην γη της Ιωνίας».

Θα ακολουθήσουν, ώρα 21:00’, τα εγκαίνια της έκθεσης ενθυμημάτων, φωτογραφιών και κειμηλίων Μικρασιατών από το αρχείο του Συλλόγου.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία, κατά την Απόλυση της οποίας θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των μαρτυρικώς τελειωθέντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή στο Μνημείο Μικρασιατικής Καταστροφής που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

Μέσω της «Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης» στη Δυτική Ελλάδα διαμορφώθηκε ένα νέο οικοσύστημα καινοτομίας που θα συνεχιστεί και με το νέο ΕΣΠΑ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ