Η εορτή του Αγίου Αυγουστίνου στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος

O Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου και Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φωκίδος Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη μετάνοια του Αγίου Αυγουστίνου

Saint_Augustine2024_7185

Η εορτή του Αγίου Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος και της μητέρας του Αγίας Μόνικας, τελέστηκε πανευφρόσυνα και εφέτος το 2024 στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος, στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου.

Στην πανηγυρική ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου και Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φωκίδος Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη μετάνοια του Αγίου Αυγουστίνου.

Ανήμερα της εορτής προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, ο οποίος στο λόγο του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας από το Ευαγγέλιο του Αποστόλου Ιωάννη «Εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός. Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων».

Ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα προς όλους τους προσκυνητές τόσο μετά τον Εσπερινό όσο και μετά τη Θεία Λειτουργία. Επίσης προς τιμήν του Αγίου Αυγουστίνου ήχησαν και οι 62 καμπάνες του μεγαλύτερου καμπαναριού στον κόσμο με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το Κυριακάτικο μήνυμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού

Όσο ενωνόμαστε με τον Χριστό τόσο η δική Του αγάπη ακτινοβολεί στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, αναφέρει το Κυριακάτικο μήνυμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού