Εορταστικό ωράριο στα καταστήματα: «Η κρισιμότερη περίοδος», σύμφωνα με τον Στ. Καφούνη

Από σήμερα τα καταστήματα λειτουργούν στους ρυθμούς του εορταστικού ωραρίου. Με αυτή την ευκαιρία ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Σήμερα ξεκινά…

5769894-1-scaled-2

Από σήμερα τα καταστήματα λειτουργούν στους ρυθμούς του εορταστικού ωραρίου. Με αυτή την ευκαιρία ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Σήμερα ξεκινά η κρισιμότερη περίοδος για το ελληνικό εμπόριο. Πρέπει υποχρεωτικά να συγκρίνουμε τα στοιχεία των τελευταίων τριμήνων και όχι μόνο του Δεκεμβρίου. Για να καλυφθεί έστω και μέρος του φετινού αυξημένου κόστους λειτουργίας, προσδοκούμε σε μια αύξηση τουλάχιστον κατά 10%. Έτσι, ο στόχος μας για το φετινό τελευταίο τρίμηνο είναι τα 11 δισ. ευρώ, κάτι απόλυτα ρεαλιστικό αν συνυπολογίσουμε τις ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα».

Το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο

  • Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά κάθε ημέρα, με συνεχές ωράριο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ
  • τα Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
  • Τις Κυριακές 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου θα μπορούν να είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
  • Από τον ΣΕΛΠΕ προτείνεται στα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων τα Σάββατο και τις Κυριακές να παραμένουν ανοικτά έως τις 8 το βράδυ.
  • Την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου καθώς και τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.