Εορταστικό ωράριο στα καταστήματα: «Η κρισιμότερη περίοδος», σύμφωνα με τον Στ. Καφούνη – Το προτεινόμενο ωράριο

Από σήμερα τα καταστήματα λειτουργούν στους ρυθμούς του εορταστικού ωραρίου. Με αυτή την ευκαιρία ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Σήμερα ξεκινά…

5769894-1-scaled-1

Από σήμερα τα καταστήματα λειτουργούν στους ρυθμούς του εορταστικού ωραρίου. Με αυτή την ευκαιρία ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Σήμερα ξεκινά η κρισιμότερη περίοδος για το ελληνικό εμπόριο. Για να έχουμε μια σοβαρή προσέγγιση των πωλήσεων φέτος σε σχέση με πέρυσι, πρέπει υποχρεωτικά να συγκρίνουμε τα στοιχεία των τελευταίων τριμήνων και όχι μόνο του Δεκεμβρίου. Μόνο τότε θα συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις των μεγάλων αλλά και των μικρών καταστημάτων που τηρούν απλογραφικά βιβλία, όπως και οι πωλήσεις της κρίσιμης περιόδου της Βlack Friday. Με βάση λοιπόν τα περσινά στοιχεία του δείκτη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, το λιανεμπόριο, χωρίς τους κλάδους τροφίμων, αυτοκινήτων και καυσίμων, έφτασε τα 9,8 δισ. ευρώ.

Για να καλυφθεί έστω και μέρος του φετινού αυξημένου κόστους λειτουργίας, προσδοκούμε σε μια αύξηση τουλάχιστον κατά 10%. Έτσι, ο στόχος μας για το φετινό τελευταίο τρίμηνο είναι τα 11 δισ. ευρώ, κάτι απόλυτα ρεαλιστικό αν συνυπολογίσουμε τις ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα.

Ευελπιστούμε και ευχόμαστε λοιπόν ο απολογισμός των γιορτινών ημέρων να είναι θετικός για επιχειρήσεις και καταναλωτές και όλοι με υγεία και αισιοδοξία να υποδεχθούμε το νέο έτος. Τα καταστήματα έχουν φορέσει τα γιορτινά τους και οι επιχειρηματίες μαζί με τους εργαζόμενους ανανεώνουν το ραντεβού και μας περιμένουν με αισιοδοξία και χαμόγελα στις στολισμένες αγορές όλης της χώρας».

Το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

  • Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά κάθε ημέρα, με συνεχές ωράριο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ
  • τα Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
  • Τις Κυριακές 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου θα μπορούν να είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
  • Από τον ΣΕΛΠΕ προτείνεται στα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων τα Σάββατο και τις Κυριακές να παραμένουν ανοικτά έως τις 8 το βράδυ.
  • Την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου καθώς και τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.