ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜε κατάνυξη και θρησκευτική λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος σε Παναιτώλιο και Αγρίνιο(φωτο)

Με κατάνυξη και θρησκευτική λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος σε Παναιτώλιο και Αγρίνιο(φωτο)

Με κατάνυξη και θρησκευτική λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος σε Παναιτώλιο και Αγρίνιο(φωτο)

Με λαμπρότητα και με αθρόα συμμετοχή πιστών εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος στους πανηγυρίζοντες Ενοριακούς Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

Κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στο έργο του Παρακλήτου που είναι να συγκροτεί την ενότητα του εκκλησιαστικού σώματος και ταυτόχρονα να λαλεί, να ενεργεί και να διαιρεί τα χαρίσματα μέσα στην Εκκλησία.

Εξήγησε τί σημαίνει ενότητα χαρισμάτων, αναλύοντας το τριαδολογικό δόγμα, σύμφωνα με τον οποίο τα τρία Πρόσωπα έχουν την ίδια ουσία, αλλά ξεχωριστά υποστατικά ιδιώματα.

Την ημέρα της Πεντηκοστής το Άγιο Πνεύμα κατήλθε στους Αποστόλους και τους συγκρότησε σε Σώμα Χριστού (ενότητα), ταυτόχρονα όμως τους προίκισε με ξεχωριστά, μοναδικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα (χαρίσματα), τα οποία οι μαθητές τα ενεργοποίησαν, με την χάρη του Παρακλήτου, και τα προσέφεραν μέσα στην Εκκλησία. Ενότητα και χαρίσματα! Αυτό είναι το μυστήριο του Παρακλήτου μέσα στην Εκκλησία.

Η ενότητα που εκφράζεται στο πρόσωπο του Χριστού, δεν καταργεί την ιδιοπροσωπία που έχει ο καθένας μας. Ο κάθε ένας από εμάς έχει ξεχωριστά χαρίσματα και διαφορετική θέση μέσα στην Εκκλησία. Εκείνο που οφείλουμε να προσέξουμε είναι, η ιδιαιτερότητα των χαρισμάτων μας να μην διακυβεύσει την εκκλησιαστική μας ενότητα, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος και ανέλυσε ότι μπορούμε να αποδεχθούμε τα χαρίσματα των άλλων, μόνο αν έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στην πηγή των χαρισμάτων που είναι ο Χριστός.

Ο Σεβασμιώτατος κατέληξε λέγοντας, ότι σήμερα η προσευχή όλων μας θα πρέπει να είναι προς τον Παράκλητο, να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε ενωμένοι χάρη στο δικό Του φωτισμό και στη δική Του δύναμη και όλοι μαζί συγκροτούμε το Σώμα του Χριστού και μάλιστα τούτη την ώρα στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Να τον παρακαλέσουμε να μην επιτρέψει να διαταραχθεί η εκκλησιαστική μας ενότητα και να μας φωτίσει να αποκαλυφθεί μέσα μας η ποιότητα και η ποσότητα των χαρισμάτων μας, να τα αποδεχθούμε, να τα ενεργοποιήσουμε και να αντιπροσφέρουμε την ευχαριστία μας προς τον Θεό, ενεργοποιώντας τα χαρίσματά μας σε έργα εκκλησιαστικά, που αποδεικνύουν την αγάπη μας και προς τον Θεό και προς τον συνάνθρωπο.

Μεταξύ του πλήθους των πιστών που συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία ήταν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων.

Κατά την φετινή πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου μεταφέρθηκε και τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών, από την περασμένη Δευτέρα 29 Μαΐου, η δεξιά χείρα του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως.

Το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Παναιτωλίου.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τον Εσπερινό στον ακόλουθο σύνδεσμο

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τον Εσπερινό στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/MdZS5Dy6g6QJ5HrT6

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία στον ακόλουθο σύνδεσμο     https://photos.app.goo.gl/vrpP3myac36qafzQA 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία στον ακόλουθο σύνδεσμο     https://photos.app.goo.gl/vrpP3myac36qafzQA 

Καβάλα: Κλώτσησε σκύλο στη θάλασσα (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ