ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΕΟΠΥΥ: Αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για τους τραυματίες από τα Τέμπη

ΕΟΠΥΥ: Αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για τους τραυματίες από τα Τέμπη

ΕΟΠΥΥ: Αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για τους τραυματίες από τα Τέμπη

Την πλήρη κάλυψη όλων των εξόδων για τους τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα, ο Οργανισμός θα καλύψει ακόμη και τα έξοδα για τη μετάβαση τους στο εξωτερικό σε κέντρα αποκατάστασης αλλά και για τη θεραπεία τους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και όπως ανακοίνωσε:

«Με αφορμή την πρόσφατη νομοθετική διάταξη στην οποία προβλέφθηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει πλήρως τις δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023 σε υλικά και υπηρεσίες, σε όλες τις δομές Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα έξοδα μετάβασής τους σε δομές αποκατάστασης του εξωτερικού, χωρίς οποιαδήποτε συμμετοχή αυτών, καθορίστηκε στις 27/04/2023 με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού η υλοποίηση της ανωτέρω Διάταξης

Με αυτή την απόφαση του ο ΕΟΠΥΥ ανταποκρίνεται για άλλη μία φορά άμεσα, θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και προσφέροντας στους πληγέντες τις απαραίτητες για την ανάρρωση και αποκατάστασή τους υπηρεσίες/παροχές χωρίς καμία επιβάρυνση μέσα από το δίκτυο των συμβεβλημένων παρόχων του».

Επίσης, με βάση αυτές τις νομοθετικές ρυθμίσεις ο ΕΟΠΥΥ ορίστηκε ως ο εκτελών την επεξεργασία του Εθνικού Μητρώου Εγκαυματιών από πάσης φύσεως αιτίες και του ανατέθηκε ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η διαδικασία της κατηγοριοποίησης και της κατά παρέκκλιση κάλυψης και διάθεσης παροχών στους εγκαυματίες (πάσης φύσεως φάρμακα, επουλωτικά/αναπλαστικά σκευάσματα, επιθέματα, ελαστικά, πιεστικά ενδύματα κ.α).

Με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού στις 27/04/2023 καθορίστηκε ο τρόπος διάθεσης των απαραίτητων σκευασμάτων/προϊόντων για την ανάρρωση και επούλωση των εγκαυματιών, προσφέροντάς τους, τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα διευρυμένο δίκτυο συμβεβλημένων παρόχων σε όλη την επικράτεια να λαμβάνουν πάσης φύσεως επουλωτικά/αναπλαστικά σκευάσματα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Πηγή: ethnos.gr

Το είπε κι έγινε ο Γ. Καρβέλης: Καρδιολόγος και οφθαλμίατρος στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ