ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΕΟΕΔ Μεσολογγίου: Άσκηση σε συνεργασία με την ΑΣΕΕΔ στην περιοχή του Ευήνου

ΕΟΕΔ Μεσολογγίου: Άσκηση σε συνεργασία με την ΑΣΕΕΔ στην περιοχή του Ευήνου

ΕΟΕΔ Μεσολογγίου: Άσκηση σε συνεργασία με την ΑΣΕΕΔ στην περιοχή του Ευήνου

Την επιχειρησιακή ικανότητα στη συνδρομή περιστατικών έρευνας και διάσωσης επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης – (ΕΟΕΔ) Μεσολογγίου στην άσκηση με το κωδικό όνομα «ΜΕΤΟΠΩΡΟΝ 2».

Η άσκηση η οποία είχε διάρκεια δύο ημερών(12 & 13 Νοεμβρίου) που έγινε και με την συνεργασία της Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Έφεδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΕΔ) πραγματοποιήθηκε στη περιοχή του ποταμού Εύηνου.

Στην συγκεκριμένη άσκηση τα σενάρια αφορούσαν, ορεινά ατυχήματα, εξαφανίσεις ανθρώπων σε δύσβατες και επικίνδυνες πλαγιές, έρευνα, Α΄ Βοήθειες και μεταφορά τραυματία σε ασφαλές σημείο, στήσιμο καταυλισμού, χρήση πυξίδας, καταρρίχηση από γέφυρα 20m,ανέλκυση φορείου, τεχνικές καταρρίχησης και αναρρίχησης.

«Η εν λόγω άσκηση που της δώσαμε το κωδικό όνομα «ΜΕΤΟΠΩΡΟΝ 2», ήταν μια προγραμματισμένη άσκηση στα πλαίσια της ετοιμότητας και συνεργασίας μεταξύ των μελών της Ε.Ο.Ε.Δ και της Α.Σ.Ε.Ε.Δ πάνω στην Έρευνα και την Διάσωση με θεωρητική εκπαίδευση και πρακτικές εξασκήσεις», δήλωσε ο Αρχηγός της ΕΟΕΔ Μεσολογγίου, Διονύσης Τσιρόγλου.

Εισόδια της Θεοτόκου: Τί ακριβώς γιορτάζουμε στις 21 Νοεμβρίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ