ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΕΟΔΥ: Η ανακοίνωση του ΠΟΥ για την άγνωστη Νόσος Χ

ΕΟΔΥ: Η ανακοίνωση του ΠΟΥ για την άγνωστη Νόσος Χ

ΕΟΔΥ: Η ανακοίνωση του ΠΟΥ για την άγνωστη Νόσος Χ

«Σε τακτική επιστημονική συνάντηση του ΕΟΔΥ συζητήθηκε η πρόσφατη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την άγνωστη νόσο Χ και τον κίνδυνο νέας πανδημίας», αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

«Στην ανακοίνωση (του ΠΟΥ), πέραν της διαπίστωσης πως η πανδημία COVID-19 δεν αποτελεί πλέον παγκόσμια έκτακτη ανάγκη -αλλά συνεχίζει να αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία- αναφέρεται μια λίστα από γνωστά στην επιστήμη παθογόνα με πανδημικό δυναμικό, όπως για παράδειγμα ο ιός Έμπολα ή οι ιοί της γρίπης των πουλερικών.

O ΠΟΥ επιπρόσθετα αναφέρεται στην πιθανότητα, μια νέα πανδημία να προκληθεί από μια υποτιθέμενη και “άγνωστη νόσο Χ”, που προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί», επισημαίνει ο ΕΟΔΥ.

«Οι ανακοινώσεις του ΠΟΥ για γνωστά και άγνωστα πιθανά αίτια μελλοντικής πανδημίας είναι χρήσιμο να ερμηνεύονται και να επικοινωνούνται με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να αποτελούν μέρος της εγρήγορσης και ετοιμότητας, αλλά πολύ περισσότερο της βούλησης και δέσμευσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση μιας γνωστής ή ενδεχόμενης νέας απειλής για τη δημόσια υγεία», καταλήγει.

Πηγή: ethnos.gr

Εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη στο Αγρίνιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ