ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕντυπώσεις με λίστες στην αυτοδιοίκηση

Εντυπώσεις με λίστες στην αυτοδιοίκηση

Εντυπώσεις με λίστες στην αυτοδιοίκηση

Εντυπώσεις με λίστες στην αυτοδιοίκηση

Μπορεί να βρισκόμαστε πλέον παραμονές της προκήρυξης των εθνικών εκλογών, ωστόσο και η Αυτοδιοίκηση, εδώ και καιρό έχει αρχίσει να «ανεβάζει στροφές» για το Οκτώβριο…

Ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι τότε είναι βέβαια πάρα πολύς, ωστόσο οι αυτοδιοικητικές εκλογές απαιτούν άλλου τύπου προετοιμασίες. Μόνο και μόνο να σκεφτεί κανείς τις δυσκολίες κατάρτισης ενός πλήρους συνδυασμού σε ένα δήμο με πολλές τοπικές κοινότητες.

Υπό αυτό το πρίσμα κάποιοι υποψήφιοι θέλουν να καταφέρουν να κερδίσουν νωρίς κάποιες εντυπώσεις, δείχνοντας νωρίς – νωρίς τους followers, όπως λένε και στα social media, που έχουν.

Για παράδειγμα τις προηγούμενες ημέρες, είχαμε δύο παρόμοιες ανακοινώσεις  από τον Π. Κατσούλη, που διεκδικεί εκ νέου τη δημαρχία στο Μεσολόγγι και το Ανδρέα Κωνσταντόπουλο, αδελφό του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, που θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο στη Ναύπακτο.

Αμφότεροι έδωσαν προ ημερών το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης των συνδυασμών του, παράλληλα όμως έδωσαν στη δημοσιότητα και τη λίστα των ονομάτων όσων προσυπογράφουν τις ιδρυτικές διακηρύξεις. 120 ονόματα περιλάμβανε η λίστα του Ανδρέα Κωνσταντόπουλου, 143 ονόματα περιλάμβανε η λίστα του Π. Κατσούλη.

Βέβαια αυτές οι κινήσεις εμπεριέχουν και κάποιο ρίσκο. Για παράδειγμα στο Μεσολόγγι, κάποιοι από τη λίστα του Π. Κατσούλη διέψευσαν την υπογραφή τους. Σε μια τέτοια περίπτωση μια εντυπωσιακή κίνηση, όπως η δημοσιοποίηση λίστας υποστηρικτών, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, όμως και πάλι είναι προφανές ότι το πολιτικό παιχνίδι και στην Αυτοδιοίκηση θέλει και δυναμικές κινήσεις και τα ρίσκα του.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος

Έτσι είναι το “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ