ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΈντονο κτιριακό πρόβλημα στα σχολεία

Έντονο κτιριακό πρόβλημα στα σχολεία

Ο Σ. Μερμίγκης έθεσε το θέμα των σχολικών υποδομών και συμφώνησε ο αντιδήμαρχος Ν. Γκρίζης

Έντονο κτιριακό πρόβλημα στα σχολεία

Με τη μετονομασία οδού θα τιμηθεί ο αποθανών αρχαιολόγος Αθανάσιος Παλιούρας, μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

 

Η 9η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου για το 2014 πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωταρχικά θέματα τον ορισμό μελών στις διάφορες επιτροπές του δήμου, τα οποία τράβηξαν αρκετά χρονικά ως διαδικασία.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, μέλη της Ανοικτής Συνέλευσης για την Προστασία και Αναζωογόνηση του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου, μοίρασαν στους δημοτικούς συμβούλους κείμενο στο οποίο παρουσιάζονται οι θέσεις τους για την επιχειρούμενη ανάπλαση του Πάρκου, η οποία έχει σταματήσει στη μέση μετά την προσφυγή κατοίκων στο ΣτΕ. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες το ζήτημα του πάρκου τέθηκε ως θέμα συζήτησης σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατόπιν συλλογής υπογραφών.

Ξεκινώντας τη συνεδρίαση, ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, πήρε πρώτος τον λόγο και μίλησε για τον πρόσφατα θανόντα ακαδημαϊκό και αρχαιολόγο Θανάση Παλιούρα. Ο κ. Παπαναστασίου τον χαρακτήρισε ως «άνθρωπο της προσφοράς και της αγάπης» και είπε ότι η απώλειά του «γεμίζει όλους τους πολίτες του δήμου με θλίψη». Ζήτησε την τήρηση ενός λεπτού σιγής και κατόπιν πρότασής του πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση για μετονομασία εις μνήμη του ενός δρόμου της πόλης σε οδό Αθανασίου Παλιούρα.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης, ο Πάνος Καμένος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανατροπή Τώρα», πραγματοποίησε τοποθέτηση με την οποία ζήτησε περισσότερο χρόνο προτού συζητηθούν σημαντικά θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα οι δημοτικοί σύμβουλοι. Έφερε ως παράδειγμα την συζήτηση κρίσιμων ζητημάτων όπως αυτά του απολογισμού και ισολογισμού αλλά και του νοσοκομείου, για τα οποία υποστήριξε πως δεν υπήρχε αρκετός χρόνος προετοιμασίας ώστε να ακολουθήσει ένας γόνιμος διάλογος και να υπάρξει σωστή ενημέρωση.

Η τοποθέτηση του κ. Καμένου προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παπαναστασίου εξαιτίας τις διάρκειάς της. «Καταχραστήκατε την ανεκτικότητα του Δημοτικού Συμβουλίου», είπε ο κ. Παπαναστασίου και συμπλήρωσε «Έχουμε κι εμείς ευαισθησίες και θέλουμε να δούμε κάποια θέματα». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα του λατομείου της Λεπενούς, το οποίο είπε είναι ένα σημαντικό ζήτημα και πρότεινε η συζήτησή του να μετατεθεί σε επόμενη συνεδρίαση, έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερος χρόνος για την μελέτη του.

Το θέμα του καταρροϊκού πυρετού έφερε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Τίμος Παπανικολάου, για να λάβει απάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μελιάδη, ότι αν και καταρχάς είναι θέμα της αποκεντρωμένης διοίκησης, ο δήμος έχει εφοδιάσει με αντικωνωπικά διαλύματα τους κτηνοτρόφους. Η απάντηση αυτή όμως δεν ικανοποίησε τον κ. Παπανικολάου, ο οποίος θεώρησε ότι δεν δόθηκε η σημασία που έπρεπε σε ένα ζήτημα που απασχολεί τόσο μεγάλο αριθμό κτηνοτρόφων στην περιοχή μας.

Σε δύο ιατρικά θέματα αναφέρθηκε ο Στέλιος Μερμίγκης, από την παράταξη «Ανυπότακτο Αγρίνιο», την εθελοντική προσφορά του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου για δωρεάν ελέγχους σε παιδιά δημοτικών σχολείων και την διενέργεια για ελέγχους οστικής πυκνότητας σε γυναίκες από το Κοινωνικό Ιατρείο. Αν και συνεχάρη την δημοτική αρχή και τους οδοντιάτρους της πόλης για την πρωτοβουλία των δωρεάν ελέγχων, τοποθετήθηκε κατά των ελέγχων για την οστεοπόρωση, κάνοντας λόγο για ακολουθούμενη μέθοδο με «τεράστια επιστημονικά σφάλματα». Αντί αυτής, ζήτησε να γίνουν δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ παπ σε άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες. Στον κ. Μερμίγκη απάντησε ο Κώστας Καλαντζής, από την παράταξη του δημάρχου, ο οποίος είπε ότι η μέθοδος που ακολουθείται είναι ενδεικτική.

Ο κ. Μερμγίκης έθεσε επίσης ζήτημα για τα σχολικά κτίρια της πόλης, για αυτά που λειτουργούν με μίσθωση χώρων από ιδιώτες αλλά και αυτά που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις υποδομές τους, όπως το 11ο και 17ο δημοτικό σχολείο που δεν διαθέτουν καν τουαλέτες. Παίρνοντας τον λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης, ανέφερε ότι τα προβλήματα αυτά είναι γνωστά τόσο στον ίδιο όσο και στη δημοτική αρχή, η οποία προσπαθεί να βρει λύση. Τέλος, όσον αφορά στα σχολεία που λειτουργούν σε νοικιασμένα κτίρια, είπε πρόκειται για «πολλά και κακής φύσεως μισθώματα» και είναι ζήτημα για το οποίο ενδιαφέρεται ο δήμος. Για το ίδιο θέμα μάλιστα προ λίγων ημερών, είχε γίνει ενημέρωση της δημοτικής αρχής και από τη Β’ ΕΛΜΕ.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr