ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕντολή μετακόμισης, αλλά χωρίς γραφείο μεταφορών το Υπουργείο Παιδείας

Εντολή μετακόμισης, αλλά χωρίς γραφείο μεταφορών το Υπουργείο Παιδείας

Εντολή μετακόμισης, αλλά χωρίς γραφείο μεταφορών το Υπουργείο Παιδείας

Αν το Υπουργείο Παιδείας είχε δημιουργήσει ένα γραφείο μεταφορών – μετακομίσεων δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Χωρίς όμως μια τέτοια υπηρεσία υπάρχει πρόβλημα κάθε φορά που το Υπουργείο Παιδείας αποφασίζει να μετακομίσει πανεπιστημιακά Τμήματα.

Το λέμε αυτό με αφορμή τις μετακομίσεις των Τμημάτων του Πανεπιστήμιου Πατρών που θεσμοθετήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα που βγήκε την περασμένη Παρασκευή.

Στο Αγρίνιο για παράδειγμα το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, που ιδρύθηκε το 2019 με το νόμο Γαβρόγλου μετακομίζει στην Πάτρα. Οι φοιτητές του όμως όταν συμπλήρωναν το μηχανογραφικό τους δήλωναν Αγρίνιο και όχι Πάτρα. Παρ’ όλα αυτά σήμερα παίρνουν εντολή να μετακομίσουν στην Πάτρα, αφού το Κράτος για άλλη μια φορά αθετεί τη «συμφωνία» του στο μηχανογραφικό των υποψηφίων.

Θα πει ενδεχομένως κάποιος ότι μια μετακόμιση από το Αγρίνιο στην Πάτρα δεν είναι κάτι τόσο τραγικό… Τραγικό δεν είναι, αλλά ποιος πληρώνει είναι το θέμα. Πληρώνουν οι φοιτητές και οι γονείς τους!

Μέσα σε μια συγκυρία με τον πληθωρισμό να τρέχει πάνω από 12%, με τα εισοδήματα να συρρικνώνονται, με πάρα πολλές αλλαγές και αυξήσεις στην αγορά ακινήτων και τα ενοίκια και με πολλούς φοιτητές να δουλεύουν ταυτόχρονα για να μπορέσουν να σπουδάσουν…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

“Έσκασαν” οι επιστρεπτέες αλλά η αγορά ασχολείται με άλλα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ