Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τη διαρροή emails: Δεν υπάρχει ζήτημα ως προς την επιστολική ψήφο αναφέρει η κυβέρνηση

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που ακολούθησαν.…

ekloges_psifos

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που ακολούθησαν.

Η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι μετά τις πρώτες καταγγελίες δόθηκε εντολή να διεξαχθεί έρευνα μέχρι τέλους ,ενώ διευκρίνισε ότι το ζήτημα δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά απαντήσεις για το ποιος έδωσε την εντολή για παράδοση προσωπικών δεδομένων.

Από την εσωτερική αυτή έρευνα προέκυψε ότι επρόκειτο για emails εκλογέων του 2023 – μετά τις εκλογές του Μάϊου- τα οποία η κα Ασημακοπούλου απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Απαντήσεις για το ποιος έδωσε την εντολή για την παράδοση των προσωπικών δεδομένων ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έντονες είναιοι αντιδράσεις και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την πολιτική ευθύνη ανέλαβε ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο οποίος και παραιτήθηκε, ενώ ακολούθησε και η αποπομπή του γραμματέα αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: ertnews.gr