ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΚαταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων της καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας

Καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων της καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας

Καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων της καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας

Τακτικές και συμπεριφορές διοίκησης, οι οποίες καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφων τους στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, καταγγέλλει με επιστολή της προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αριστείδη Ανδρικόπουλο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας. Η επιστολή κοινοποιείται στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Νικόλαο Κοτρωνιά και στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Δημήτριο Παπαευθυμίου.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Αρχηγέ,

Δυστυχώς βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να αναδείξουμε και να καταγγείλουμε τακτικές και συμπεριφορές διοίκησης, οι οποίες καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας καταστρατηγώντας τις διατάξεις περί της εβδομαδιαίας Υπηρεσίας και του χρόνου εργασίας αστυνομικού προσωπικού.
Είναι εξωπραγματικό και απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει το τελευταίο μήνα, με την Ο.Π.Κ.Ε. και Δ.Υ. της Διευθύνσεώς μας, οι οποίες καλούνται να ενισχύσουν όμορες και όχι μόνο Διευθύνσεις Αστυνομίας.
Ενδεικτικά, σας γνωρίζουμε διαταγές που εκδόθηκαν το πρόσφατο χρονικό διάστημα, ως εξής:
α) Την 09/01/2019 η Δ.Α. Ακαρνανίας διατάχθηκε να ενισχύσει την Δ.Α. Αχαΐας με μία (1) Δ.Υ., προκειμένου λάβει μέτρα τάξης κατά την πραγματοποίηση αγώνα ποδοσφαίρου την 13/01/2019, δηλαδή διατάχθηκε ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ημέρες πριν, για ήδη προγραμματισμένο αγώνα.
β) Την 11/1/2019 η Δ.Α. Ακαρνανίας διατάχθηκε να ενισχύσει την Δ.Α. Αχαΐας με μία (1) Ο.Π.Κ.Ε., προκειμένου λάβει μέτρα τάξης σε αγώνα ποδοσφαίρου την 13/1/2019, δηλαδή διατάχθηκε μόλις ΔΥΟ (2) ημέρες πριν, για ήδη προγραμματισμένο αγώνα.
γ) Την 18/1/2019, η Δ.Α. Ακαρνανίας διατάχθηκε να ενισχύσει την Δ.Α. Αχαΐας με μία (1) Ο.Π.Κ.Ε., προκειμένου λάβει μέτρα τάξης σε αγώνα ποδοσφαίρου (Γ΄ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ) την 20/1/2019, δηλαδή διατάχθηκε μόλις ΔΥΟ (2) ημέρες πριν για ήδη προγραμματισμένο αγώνα.
δ)Την 23/1/2019, η Δ.Α. Ακαρνανίας διατάχθηκε να ενισχύσει την Δ.Α. Αχαΐας με μία (1) Ο.Π.Κ.Ε., προκειμένου να λάβει μέτρα τάξης σε αγώνα καλαθοσφαίρισης την 23/1/2019, δηλαδή διατάχθηκε ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ, για ήδη προγραμματισμένο αγώνα.
ε)Την 26/1/2019, η Δ.Α. Ακαρνανίας διατάχθηκε να ενισχύσει την Δ.Α. Αρκαδίας, (απόσταση 403 χιλιομέτρων), με μία (1) Ο.Π.Κ.Ε., προκειμένου να λάβει μέτρα τάξης σε αγώνα ποδοσφαίρου την 27/1/2019, δηλαδή διατάχθηκε ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ πριν για ήδη προγραμματισμένο αγώνα.
στ) Την 2/2/2019, η Δ.Α. Ακαρνανίας διατάχθηκε να ενισχύσει την Δ.Α. Αχαΐας, με μία (1) Ο.Π.Κ.Ε., προκειμένου να λάβει μέτρα τάξης σε αγώνα ποδοσφαίρου (Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ) την 3/2/2019, δηλαδή διατάχθηκε ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ πριν για ήδη προγραμματισμένο αγώνα. Βραδινές ώρες όμως της 2/2/2019 ακυρώθηκε η εν λόγω ενίσχυση και εν συνεχεία διατάσσεται η ενίσχυση της Δ.Α. Αχαΐας για την 3/2/2019 με μία (1) Δ.Υ. της Διευθύνσεώς μας, για λήψη μέτρων τάξης κατά την πραγματοποίηση του 34ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου με τίτλο «Ανθρώπινα δικαιώματα: Καπήλευση και Διασφάλιση» και ομιλητή τον Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ. Από τον τίτλο της εκδήλωσης, αντιλαμβανόμαστε ότι το συγκεκριμένο συνέδριο έχει πραγματοποιηθεί ήδη 34 φορές.

Κύριε Αρχηγέ, κατόπιν των ανωτέρω αναρωτιόμαστε:

α. σε πόσα συνέδρια, όπως το παραπάνω, έχουν πραγματοποιηθεί επεισόδια για να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ η ενίσχυση για λήψη μέτρων τάξης από όμορη Διεύθυνση;
β. έλαβαν μέτρα τάξης στο εν λόγω συνέδριο αστυνομικοί της Δ.Α. Αχαΐας και πόσοι; Ή μήπως τα μέτρα τάξης ελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Δ.Α. Ακαρνανίας;
γ. το Συνέδριο ήταν προγραμματισμένο ή έκτακτο γεγονός για να διαταράσσεται βραδινές ώρες της 2/2/2019 ο οικογενειακός προγραμματισμός των συναδέλφων της Δ.Α. Ακαρνανίας;
δ. πόσο τελικά κοστίζουν στο δημόσιο τα ληφθέντα μέτρα της εκάστοτε Διεύθυνσης; – Άραγε θα διατάσσονταν με την ίδια ευκολία τα μέτρων τάξης – ασφάλειας και τροχαίας αν κοστολογούνταν;
ε. Για τους ήδη προγραμματισμένους αγώνες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, κλ.π., πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να αιτείται την ενίσχυσή της η εκάστοτε Διεύθυνσης Αστυνομίας;
στ. Η υπ’ αριθμ. 21289 από 09/10/2018 διαταγή σας, για την ρύθμιση των ανωτέρω θεμάτων, εφαρμόζεται επακριβώς;
Στο σημείο αυτό διευκρινίζεται ότι στην Δ.Α. Ακαρνανίας ΔΕΝ υφίσταται ΜΟΝΙΜΗ Διμοιρία Υποστήριξης, ένα αίτημα το οποίο η Ένωσή μας έχει υποβάλλει ήδη από καιρό προς την Διοίκηση. Με την έκδοση διαταγών ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ για ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ εκδηλώσεις, είτε για ενίσχυση έτερων Διευθύνσεων, είτε γενικά για την λήψη μέτρων, διαταράσσεται ο οικογενειακός προγραμματισμός – εβδομαδιαία υπηρεσία, τόσο των αστυνομικών που καλούνται να λάβουν μέρος στα μέτρα, όσο και των λοιπών αστυνομικών ανά υπηρεσία που καλούνται να καλύψουν το κενό τους.

Κύριε Αρχηγέ,

κατόπιν όλων των ανωτέρω, επιθυμία της Ένωσή μας είναι η αξιολόγηση των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα, αξιοποιώντας το πληροφοριακό της δίκτυο η εκάστοτε Διεύθυνση Αστυνομίας, προκειμένου να σταματήσει η άσκοπη διάθεση ενισχυτικών αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και σε περίπτωση που κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση ή λήψη μέτρων, η ενημέρωση των συναδέλφων να είναι ΕΓΚΑΙΡΗ ως προς την εκτέλεση υπηρεσίας σύμφωνα με τις διατάξεις περί της εβδομαδιαίας υπηρεσίας, χρόνου εργασίας, κ.λπ.
Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας για την επίλυση όλων των ανωτέρω ζητημάτων.

Απέκλεισαν την Ε.Ο. Πάτρας – Ολυμπίας οι αγρότες – Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Ιόνια Οδό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr