ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΈνωση Αγρινίου: Ανατέλλουν τα φωτοβολταϊκά στην «Κοιλάδα του Ηλίου» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ένωση Αγρινίου: Ανατέλλουν τα φωτοβολταϊκά στην «Κοιλάδα του Ηλίου» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ένωση Αγρινίου: Ανατέλλουν τα φωτοβολταϊκά στην «Κοιλάδα του Ηλίου» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται τα φωτοβολταϊκά έργα στην περιοχή της Κατούνας

Ο Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και οι Ενεργειακές Κοινότητες ενημερώνουν ότι οι εργασίες κατασκευής των φωτοβολταϊκών έργων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ολοκληρώνονται δε ταχύτερα και από το χρονοδιάγραμμα που αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Τα συνεργεία εργάζονται ακατάπαυστα όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ήδη το συνολικό έργο έχει προχωρήσει σε ικανοποιητικότατο βαθμό.

Υπενθυμίζουμε ότι στα υπό κατασκευή φωτοβολταϊκά έργα, στην περιοχή της Κατούνας, επένδυση της τάξης των 90 εκατ. ευρώ, μετέχουν περί τις 500 οικογένειες Αιτωλοακαρνάνων. Το ετήσιο όφελος απ’ τα νέα φωτοβολταϊκά υπολογίζεται σε περίπου 14 εκατ. ευρώ, ποσό που επίσης θα ενισχύει κατ’ έτος την τοπική οικονομία.

Τα έργα κατασκευάζονται με τη συνεργασία της kIEFER TEK, που αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες και καλά οργανωμένες ελληνικές εταιρείες στο ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της ενέργειας, έχοντας στο ενεργητικό της την ανάπτυξη και κατασκευή σημαντικών έργων. Η kIEFER TEK παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν την ανάπτυξη, το σχεδιασμό, την προμήθεια εξοπλισμού, την κατασκευή, αλλά και τη συντήρηση ενεργειακών συστημάτων, καθώς και συστημάτων που δρουν στον πρωτογενή τομέα.

Η υλοποίηση του συνολικού επενδυτικού σχεδίου χρηματοδοτείται από την  ProCredit Bank, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα.

Σημειώνουμε ότι η Ένωση Αγρινίου ομαδοποίησε τα έργα και κατασκευάζει η ίδια τον υποσταθμό, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους παραγωγούς να μετέχουν, κάτι που πρακτικά θα ήταν αδύνατο αν το επιχειρούσαν μεμονωμένα, λόγω κορεσμού του δικτύου. Μάλιστα, η Ένωση Αγρινίου, παρά το γεγονός ότι είχε προτεραιότητα στο δίκτυο, επέλεξε να κατασκευάσει η ίδια και να παραχωρήσει τον υποσταθμό, ώστε να μην επιβαρύνει ούτε με μισό κιλοβάτ το υπάρχον δίκτυο της ΔΕΗ.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι η Ένωση Αγρινίου θεωρείται και πανελλαδικά αναγνωρίζεται ως το παράδειγμα καλή πρακτικής, που καλείται, μάλιστα, να μεταφέρει αυτό το παράδειγμα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Με οκτώ θέματα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr