ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΔιαφοραΕνορία Αγίας Τριάδος Αγρινίου: Το έθιμο παρασκευής νέου προζυμιού ανήμερα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (εικόνες)

Ενορία Αγίας Τριάδος Αγρινίου: Το έθιμο παρασκευής νέου προζυμιού ανήμερα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (εικόνες)

Ενορία Αγίας Τριάδος Αγρινίου: Το έθιμο παρασκευής νέου προζυμιού ανήμερα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (εικόνες)

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα γιορτάστηκε στην ενορία Αγίας Τριάδος Αγρινίου η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της Ενορίας:

“Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα διαβάστηκαν οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού.

Στην εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού τηρείται ένα ευλογημένο έθιμο που είναι ταυτόχρονα και ένα θαύμα. Αυτό είναι η παρασκευή νέου προζυμιού. Το ευλογημένο κλαδί του βασιλικού που παίρνουμε από τα χέρια του Ιερέα τοποθετείται σε σχήμα σταυρού πάνω από τον χυλό που φτιάχνεται από αλεύρι και νερό και γίνεται προζύμι.

Το θαυμαστό είναι ότι το προζύμι γίνεται σε λίγες ώρες και χωρίς την προσθήκη ενζύμου-μαγιάς, δηλαδή με την ενέργεια της χάριτος του Τιμίου Σταυρού.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά  ετοιμάσθηκε και μοιράστηκε στους πιστούς προζύμι, το οποίο φτιάχτηκε με βασιλικό από τον Τίμιο Σταυρό.

Ευχόμαστε ο Σταυρός του Κυρίου μας να είναι το κέντρο της ζωής μας, το στήριγμα και η ελπίδα μας!”.

Εμβολιασμοί: Σύγχυση με λάθος SMS για την τρίτη δόση – Τι έχει συμβεί

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ