ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕνοικιαστήρια μετά από αρκετό καιρό στο Αγρίνιο

Ενοικιαστήρια μετά από αρκετό καιρό στο Αγρίνιο

Ενοικιαστήρια μετά από αρκετό καιρό στο Αγρίνιο

Ενοικιαστήρια μετά από αρκετό καιρό στο Αγρίνιο

Αν για τα καταστήματα στο Αγρίνιο είναι καθεστώς να βλέπουμε το γνωστό “ενοικιάζεται” πάνω τους (αρκετές φορές μάλλον μάταια, αφού μένουν αρκετό διάστημα ξενοίκιαστα) για τα σπίτια και περισσότερο για τα “οικογενειακά”, φαίνεται να έχουμε μια επάνοδο μετά από καιρό.

Το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται δειλά-δειλά τα γνωστά κίτρινα ειδοποιητήρια που δηλώνουν τα στοιχεία του σπιτιού, την περιγραφή κι ένα τηλέφωνο.

Σίγουρα ρόλο παίζει η εποχή, καθώς οι μετακινήσεις είναι πιο εύκολο να αποφασιστούν αφού φέτος ο χειμώνας δεν είναι βαρύς και αποτρεπτικός για κάτι τέτοιο.

Όμως φαίνεται να έχει ακόμη μεγαλύτερη σχέση με την λεγόμενη “εξομάλυνση της αγοράς”. Την διαδικασία με άλλα λόγια της επανόδου σε πιο λογικές τιμές, μετά από ένα σημαντικό διάστημα κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες ζητούσαν όσα τους έλειπαν! Βάσει προσφοράς και ζήτησης, λοιπόν, πολλά αδικαιολόγητα ακριβά σπίτια θα πάνε σε… επανόρθωση γιατί οι τιμές που είχαν φτάσει στον… Θεό, τώρα πρέπει κάπως να συμμαζευτούν.

Οι ενοικιαστές είτε βολεύτηκαν σε μικρότερα, είτε πήγαν σε λύσεις με λιγότερα στάνταρντ είτε τα έδωσαν κάπου που να άξιζε, με αποτέλεσμα τα σπίτια που έχουν στην πλάτη τους παλιά κατασκευή ή χρονολογία να μην πια περιζήτητα.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν και οι γκαρσονιέρες που πλέον δεν είναι ανάρπαστες σε πόλεις όπως το Αγρίνιο, με περιορισμένο αριθμό φοιτητών.

Μέσα στην ζωή είναι όλα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους συνδημότες που δυσκολευόταν (και δυσκολεύονται), όπως δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που έκαναν κάθε μήνα αύξηση ενοικίου! Οπότε, ας ευχηθούμε το νέον έτος να λογικευτούν άπαντες και να μην ζητάνε την Άρτα με τα Γιάννενα σε νοίκι!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Το δημογραφικό δεν αντιμετωπίζεται, αλλά «εφευρίσκονται» τρόποι για σύνταξη νωρίτερα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ