ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕννέα μήνες μετά η απόφαση για τη στεγαστική συνδρομή για τις πλημμύρες στο Μεσολόγγι

Εννέα μήνες μετά η απόφαση για τη στεγαστική συνδρομή για τις πλημμύρες στο Μεσολόγγι

Εννέα μήνες μετά η απόφαση για τη στεγαστική συνδρομή για τις πλημμύρες στο Μεσολόγγι

Μικρά θετικά δείγματα αυτή τη φορά για την αποκατάσταση των πληγέντων

Εννέα μήνες μετά η απόφαση για τη στεγαστική συνδρομή για τις πλημμύρες στο Μεσολόγγι

Λέει η κυβέρνηση πως οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους αυτή τη φορά θα δοθούν άμεσα. Μακάρι να συμβεί κάτι τέτοιο, μέχρι να το δούμε όμως να γίνεται πράξη, θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι γιατί διαχρονικά και φυσικά ανεξαρτήτως κυβέρνησης το κράτος έδειξε σε παρόμοιες περιπτώσεις να καθυστερεί υπερβολικά.

Τα πρώτα μηνύματα είναι όντως ενθαρρυντικά πως ίσως κάτι αλλάξει προς το καλύτερο, αφού ήδη έχουν καταβληθεί 10 εκατ. ευρώ σε πυρόπληκτους.

Ένα πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα, μάλιστα αφορά τη δική μας περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, είναι ότι εννέα μήνες μετά τις πλημμύρες της 28ης Σεπτεμβρίου του 2020 που έπληξαν την περιοχή του Μεσολογγίου εκδόθηκε η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών για την οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν από την θεομηνία και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια.

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου εκδόθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Εννέα μήνες μετά για μία εντός εισαγωγικών απλή περίπτωση, όπου βεβαίως υπήρξαν καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά σε σχετικά μικρό βαθμό σε σχέση με το μέγεθος της πόλης του Μεσολογγίου και φυσικά δεν χωρά καμία σύγκριση με τις καταστροφές των πυρκαγιών του Αυγούστου.

Και δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή μας. Ανάλογη πολύμηνη καθυστέρηση είχε παρατηρηθεί και όταν πολλές περιοχές των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου είχαν πληγεί πάλι από πλημμύρες το Δεκέμβριο του 2017.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η ασύμμετρη απειλή είναι το κράτος όχι η κλιματική αλλαγή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr