Ενισχύει την ηλεκτροκίνηση ο Δήμος Αγρινίου

Έρχονται 55 νέα ηλεκτρικά ποδήλατα

ilektrika podilata (4)

Τοποθετήθηκαν οι 8 νέοι σταθμοί και είναι θέμα ημερών να τοποθετηθούν και τα ποδήλατα

Ενισχύεται η προσπάθεια εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου, ώστε το Αγρίνιο να ενταχθεί στις ευρωπαϊκές πόλεις που στοχεύουν στην χαμηλού κόστους και ευέλικτη μετακίνηση για τους πολίτες και τους επισκέπτες, με παράλληλη στόχευση τη μείωση του θορύβου και των ρύπων, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής γενικότερα.

Τα 55 νέα ηλεκτρικά ποδήλατα που θα δούμε τις επόμενες ημέρες στο Αγρίνιο δεν θα διαθέτουν κλειστά κουβούκλια με πάνελ φωτοβολταϊκών, όπως γνωρίζουμε από τα υπόλοιπα που υπάρχουν ήδη στο Αγρίνιο, αλλά θα διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας σταθμούς φόρτισης.

Έχουν ήδη τοποθετηθεί οι 8 νέοι σταθμοί, όπου ο καθένας θα διαθέτει 8 ποδήλατα, ενώ ο ένας εκ των σταθμών θα είναι με 6 ποδήλατα.


Με σκοπό να επιτευχθεί μεγαλύτερη διασπορά στην πόλη, σε συνδυασμό πάντα με τους υφιστάμενους σταθμούς ηλεκτρικών ποδηλάτων, οι νέοι σταθμοί ηλεκτρικών ποδηλάτων έχουν τοποθετηθεί σε περιοχές όπως για παράδειγμα στο ΔΑΚ Αγρινίου, στην Αγία Βαρβάρα, τον Άγιο Κωνσταντίνο, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, στον Άγιο Ιωάννη Ρηγανά κλπ.


Το νέο αυτό έργο τοποθέτησης ηλεκτρικών ποδηλάτων έχει κόστος 455.000 ευρώ και τα χρήματα αυτά προέρχονται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), ενώ στα ποδήλατα θα είναι ενσωματωμένα συστήματα GPS και GPRS.

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα Συνείδηση

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ιδιωτική ετικέτα στην ακρίβεια: Κερδισμένοι και χαμένοι - Tι δείχνει για την Αιτωλοακαρνανία

ΙΝΚΑ: «Η στροφή προς την “ιδιωτική ετικέτα” δείχνει φτωχότερους πολίτες στην Αιτωλοακαρνανία»