ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕνημέρωση και ευαισθητοποίηση από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Διημερίδα πραγματοποίησε το Σ.Δ.Ε. χθες και προχθές, η οποία αποσκοπούσε στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας

Πραγματοποιήθηκε προχθές το πρώτο σκέλος της διημερίδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου, με αφορμή την λήξη των μαθημάτων του.

Η προχθεσινή εκδήλωση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου «Κωστής Παλαμάς» και περιελάμβανε την εισήγηση του διευθυντή κ. Νικολάου Νάσιου, η οποία αφορούσε την μέθοδο project και τα εργαστήρια που γίνονται στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Παράλληλα, έγινε η παρουσίαση όλων των project και των εργαστηρίων του σχολείου για το σχολικό έτος 2013 – 2014 από τους εκπαιδευόμενους.
Χθες το απόγευμα, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, έκανε άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, αφού το δεύτερο σκέλος της διημερίδας του το πραγματοποίησε στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Το χθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε την μεγαλύτερη γνωριμία του σχολείου με τους κατοίκους του Αγρινίου, αφού η εισήγηση του διευθυντού κ. Νικολάου Νάσιου είχε τίτλο «Ένα καινοτόμο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων», ο εκπαιδευτικός κ. Ανδρέας Αθανίτης παρουσίασε την συμμετοχή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου στην Ευρωπαϊκή σύμπραξη Grand trig με τίτλο «Click 2 career».
Πέραν όμως του μορφωτικού σκέλους, οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου φρόντισαν για την ψυχαγωγία των παρευρισκομένων, καθώς το πρόγραμμα περιελάμβανε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με έντεχνα λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια, με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Χορού, καθώς και θεατρικό με τίτλο «Το αφεντικό τρελάθηκε».
Στο τέλος της εκδήλωσης οι απόφοιτοι μίλησαν για την εμπειρία τους στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Σύμφωνα με τον κ. Νάσιο, φέτος αποφοίτησαν περίπου 45 μαθητές και απ’ αυτούς ένα μικρό ποσοστό θα συνεχίσει στο Εσπερινό Λύκειο.
Από το 2003, που λειτουργεί το σχολείο, έχουν αποφοιτήσει πάνω από 500 μαθητές, ενώ πέρσι παρουσιάστηκαν και απόφοιτοι, οι οποίοι τελείωσαν και πανεπιστήμιο. Οι εγγραφές στο σχολείο είναι σε εξέλιξη, ενώ και τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει η δυνατότητα να εγγραφεί κάποιος ενδιαφερόμενος.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr