ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕνημέρωση για αδέσποτα από τη Φιλοζωική

Ενημέρωση για αδέσποτα από τη Φιλοζωική

Ξεκινά από σήμερα το πρόγραμμα στειρώσεων

Με αφορμή την 4η Απριλίου, παγκόσμια ημέρα για τα αδέσποτα ζώα, η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου πραγματοποίησε την Παρασκευή εκδήλωση ενημέρωσης στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Στο κιόσκι της Φιλοζωικής που στήθηκε στο πάνω μέρος της πλατείας, από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τα μέλη της Οργάνωσης ενημέρωναν τους περαστικούς για το πρόγραμμα στειρώσεων που ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο σκοπός ήταν διττός. Από τη μία, να ενημερωθεί το κοινό για τα αδέσποτα ζώα και για το γεγονός ότι από τη στιγμή που αυτά στειρωθούν και εμβολιαστούν δεν αποτελούν κίνδυνο για τους ανθρώπους. Για το λόγο αυτό μάλιστα μοιράζονταν δωρεάν σκυλοτροφές, ώστε να μπορεί όποιος θέλει να ταΐσει ένα από αυτά τα αδέσποτα ζώα. Ο δεύτερος σκοπός αυτής της εκδήλωσης ήταν για να ενημερωθούν τα μέλη της Φιλοζωικής για τον αριθμό και τα σημεία όπου βρίσκονται αδέσποτα ζώα, ώστε όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα στείρωσης να τα εντοπίσει και να τα οδηγήσει στον κτηνίατρο.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Φιλοζωικής, Βούλα Αναγνωστοπούλου, ο δήμος Αγρινίου θα διαθέσει ποσό ύψους 8.000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι στειρώσεις θηλυκών ζώων. Το ποσό όμως κρίνεται ανεπαρκές από την ίδια και εκφράζεται φόβος ότι δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπιστούν όλες οι περιπτώσεις αδέσποτων σκύλων στο Αγρίνιο.
Η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και στηρίζεται στις συνδρομές των μελών της και σε δωρεές για την ευόδωση των σκοπών της. Ως στόχους της έχει θέσει την κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων μέσω στειρώσεων και περίθαλψης, την αφύπνιση των δημοτικών αρχών και των πολιτών για τα αδέσποτα ζώα καθώς και η συνδρομή τους για την ένταξή τους στην κοινωνία και η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών ομιλιών, σεμιναρίων και εκστρατειών ευαισθητοποίησης.
Στην διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, η Φιλοζωική κυκλοφόρησε έναν οδηγό με οδηγίες για το πώς μπορεί ο καθένας να βοηθήσει στους σκοπούς της Οργάνωσης. Σύμφωνα με αυτόν, ο κάθε πολίτης πρέπει:

Να ενημερώνει το γείτονά του
που έχει σκύλο ή γάτα για
την στείρωσή του.
Να καταγγέλλει κάθε
περίπτωση κακοποίησης.
Να αναφέρει ότι υπάρχει Φιλοζωική στο Αγρίνιο και να παρέχει τα τηλέφωνα επικοινωνίας.
Όταν κάποιος εκφράζει την επιθυμία να υιοθετήσει ένα κατοικίδιο, να τον ενημερώνει ότι μπορεί να υιοθετήσει ένα από τα αδέσποτα της Φιλοζωικής.
Μπορεί να ενημερώνεται για
το έργο της Οργάνωσης μέσα
από τις αναρτήσεις της.
Μπορεί επίσης να εκτυπώσει την φωτογραφία ενός αδέσποτου και να την δείχνει σε όποιον ενδιαφέρεται.

Όποιος θέλει, μπορεί να διαθέσει λίγο από τον χρόνο του και να ενημερώσει όποιον δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο για την Φιλοζωική.
Να επικοινωνεί με τους εθελοντές αν θελήσει να γνωρίσει από κοντά τα αδεσποτάκια.
Τηλέφωνα επικοινωνίας της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου είναι το 26410-55854 και το 6947718372, ενώ το email επικοινωνίας είναι το  filozwikh.agriniou@gmail.com

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr