ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕνδοεπιμελητηριακή κόντρα για την covid ενίσχυση των επιχειρήσεων

Ενδοεπιμελητηριακή κόντρα για την covid ενίσχυση των επιχειρήσεων

Ενδοεπιμελητηριακή κόντρα για την covid ενίσχυση των επιχειρήσεων
  • Η απάντηση Τσιχριτζή: “Πού ήσασταν;”

Απάντηση στις αιτιάσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδας, αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου Αμφιλοχίας αναφορικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία δίνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής.

Υπενθυμίζεται ότι με ψήφισμά της η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας διαμαρτυρήθηκε προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και προς την Ένωση Επιμελητηρίων Δυτικής Ελλάδας για τον άδικο τρόπο υλοποίησης του προγράμματος για την ενίσχυση επιχειρήσεων. Μάλιστα το ψήφισμα συνοδεύτηκε με αιτιάσεις για τη διαβούλευση και με χαρακτηρισμούς για τον «άδικο» τρόπο υλοποίησης του προγράμματος «με την ενίσχυση λίγων επιχειρήσεων με μεγάλα ποσά και όχι με την ενίσχυση χιλιάδων επιχειρήσεων με μικρότερα ποσά».

Ο Παναγιώτης Τσιχριτζής απαντώντας θυμίζει και την προδημοσίευση του προγράμματος αλλά και τη διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης. “Πού ήσασταν;” αναρωτιέται με νόημα.

Αναλυτικά η απάντηση του Παναγιώτη Τσιχριτζή:
Αποτέλεσε ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη αφενός μεν το Ψήφισμα διαμαρτυρίας των πρώτου εξ υμών, αφετέρου δε η ανακοίνωση του δευτέρου. Τόσο για το ύφος όσο και για το περιεχόμενο.
Για το λόγο αυτό θα ήθελα να θέσω το ερώτημα: ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ;
Να σας υπενθυμίσω μερικές σημαντικές ημερομηνίες:
Η προδημοσίευση της δράσης αναρτήθηκε στις 18.09.2020 τόσο στο portal της Περιφέρειας όσο και στο αντίστοιχο της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων όσο και στο portal του Επιμελητηρίου.
ΥΠΟΒΑΛΛΑΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ, ΠΟΥ ΔΙΗΡΚΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 2.10.2020, ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΑ;

Επίσης, να σας υπενθυμίσω ότι το Επιμελητήριό μας με τη συνδρομή της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και βεβαίως με την Περιφέρεια, διοργάνωσαν στις 7.10.2020 ενημερωτική εκδήλωση, με δυνατότητα συμμετοχής δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσίασης της δράσης, στην οποία εκδήλωση είχατε προσκληθεί να παραστείτε με οποιονδήποτε από τους δυο τρόπους. ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ;

Η δημοσιότητα της δράσης στα ΜΜΕ δεν είχε προηγούμενο. Επί ένα (1) μήνα υπήρχε βιντεάκι με την παρουσίαση της δράσης σε δεκαεπτά (17) site της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, σε δυο (2) τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και σε εννιά (9) εφημερίδες του Νομού.
Ερώτηση: ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΤΕ; ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ;

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Επιτρέψτε μου να σας πω, μετά από 35 χρόνια ενεργού παρουσίας στα κοινά του επιχειρείν ότι ο λαϊκισμός και η ρήση “Φταίει η κατσίκα του γείτονα “ είναι αδιέξοδα.

Εφημερίδα Συνείδηση

Ακλόνητο το Αγρίνιο από τη «Μήδεια»

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr