ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΈνας Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ…

Ένας Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ…

Ένας Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ…

Ένας Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ…

Για το… παιδί της Αλλαγής μπορεί να πει κανείς πολλά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου άλλωστε υπήρξε ο πολιτικός που οδήγησε τη χώρα στον μάλλον αναπόφευκτο δρόμο των Μνημονίων. Αλλά αυτό που του προσάπτεται ακόμη και σήμερα είναι ότι η χώρα οδηγήθηκε εκεί και παραδόθηκε άνευ όρων… Αυτά βέβαια θα τα κρίνει και ο ιστορικός του μέλλοντος.

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δημιούργησε το ΚΙΔΗΣΟ, επιφέροντας διασπαστικό πλήγμα στο ΠΑΣΟΚ και το γεγονός ότι το κόμμα του έμεινε εκτός βουλής, έκανε πολλούς να πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «βγήκε στη σύνταξη»…

Όμως ο Γ. Παπανδρέου έκανε την έκπληξη και επιστρέφει… Όσο βέβαια έκπληξη είναι ένας Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ… Με την κίνησή του αυτή βέβαια είναι δεδομένο ότι στην εσωκομματική διαδικασία θα πέσουν πολλά περισσότερα από τα φώτα της δημοσιότητας. Διαφορετικά ίσως οι εσωκομματικές εκλογές να περνούσαν σχεδόν απαρατήρητες. Πλέον όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Παρόλα αυτά το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι ότι παραμένει ένα «εκκρεμές» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το αν ο χώρος θα βγει ακέραιος και ενδυναμωμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων θα το δείξουν τα γεγονότα. Όπως επίσης και το αν ο Γ. Παπανδρέου θα καταφέρει να κινητροδοτήσει μια “Νέα Αλλαγή”.

Πάντως αν η επάνοδος του Γ. Παπανδρέου συνοδευτεί από την επάνοδο του βαθέως, του όλου και του φθαρμένου ΠΑΣΟΚ (Λαλιώτης κτλ), όπως εσχάτως διαδίδεται, τότε μόνο «νέα» δεν θα είναι η «αλλαγή».

Εφημερίδα “Συνείδηση”

«Μη σώσεις…»

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr