ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΈναρξη Εορτών Εξόδου με εγκαίνια της έκθεσης «Το Άλας της γης Άλας της ιστορίας»

Έναρξη Εορτών Εξόδου με εγκαίνια της έκθεσης «Το Άλας της γης Άλας της ιστορίας»

Έναρξη Εορτών Εξόδου με εγκαίνια της έκθεσης «Το Άλας της γης Άλας της ιστορίας»

 Από το κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διεξόδος» έγινε το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαρτίου η έναρξη των φετινών εορτών Εξόδου, με τα εγκαίνια της έκθεσης του Βαγγέλη Ρόμπολα  «Το Άλας της γης Άλας της ιστορίας».

Την έκθεση εγκαινίασαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος και ο ιδρυτής της «Διεξόδου» Ν. Κορδόσης, παρουσία του Προέδρου και μελλών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων καθώς και πλήθους κόσμου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚατά την διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση, απευθυνόμενος στον δημιουργό του Κέντρου Λόγου και Τέχνης, ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου σημείωσε ότι ο Δήμος έχει την πρόθεση να στηρίξει κάθε προσπάθεια που προέρχεται από πρωτοβουλίες ανθρώπων με όραμα και ποιότητα ιδεών, προκειμένου ν’ αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο η ιστορία και ο πολιτισμός του τόπου. Σε αυτή την κατεύθυνση, εξέφρασε την στήριξή του στην πρόθεση και πρωτοβουλία του Νίκου Κορδόση για ίδρυση και λειτουργία  Μουσείου αφιερωμένου στο αλάτι, ενός ζωτικού υλικού με το οποίο είναι ταυτισμένο το Μεσολόγγι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚλείνοντας την ομιλία του, ο Ν. Καραπάνος συνεχάρη τον  Βαγγέλη Ρόμπολα για το νέο εικαστικό του έργο,  ενώ ταυτόχρονα κήρυξε την έναρξη των Εορτών για τα 189 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Η έκθεση, θα διαρκέσει έως την 30η Απριλίου 2015.

Το πρόγραμμα των Εορτών Εξόδου για την Τρίτη 24 Μαρτίου περιλαμβάνει:

7,30 μ.μ.           Το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου «ΠΑΛΑΜΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ» παρουσιάζει

το θεατρικό       δρώμενο «Το θαύμα της Ελληνικής Επανάστασης του

1821-Το θαύμα να αισθάνεσαι Μεσολογγίτης».

Οργάνωση: 1Ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου «ΠΑΛΑΜΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ»

Χώρος εκδήλωσης:    Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ