ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΈναρξη του 2ου Κύκλου του Θεματικού Πάρκου “Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο” στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Έναρξη του 2ου Κύκλου του Θεματικού Πάρκου “Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο” στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Έναρξη του 2ου Κύκλου του Θεματικού Πάρκου “Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο” στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)
  • Ο πρώτος κύκλος λειτουργίας του στην Πάτρα και στον Πύργο, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2200 παιδιών Δημοτικών Σχολείων της Αχαΐας και της Ηλείας. 
  • Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. 
  • Την έναρξη πραγματοποίησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ και ο Διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Νικόλαος ΝΟΜΙΚΟΣ. 
  • Το Θεματικό Πάρκο θα φιλοξενηθεί στο 2Ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου 2019 και θα συνεχίσει το ταξίδι του σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Αίγιο και Κλειτορία

Στο Αγρίνιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η έναρξη του 2ου Κύκλου του Θεματικού Πάρκου Εθισμός και Κίνδυνοι στο διαδίκτυο, που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
Την έναρξη πραγματοποίησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ και ο Διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Νικόλαος ΝΟΜΙΚΟΣ.
Την έναρξη λειτουργίας τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας Ταξίαρχος Δημήτριος ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Ιωάννης ΦΑΡΜΑΚΗΣ, ο Διευθυντής Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος ΚΟΛΟΒΟΣ, ο βοηθός του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος ΝΙΚΟΛΑΟΥ, οι Διοικητές Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας και η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου κα Πηνελόπη ΡΑΣΙΔΑΚΗ.

Ο πρώτος κύκλος λειτουργίας του στην Πάτρα και στον Πύργο, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2200 παιδιών Δημοτικών Σχολείων της Αχαΐας και της Ηλείας.
Το Θεματικό Πάρκο περιλαμβάνει τέσσερις βιωματικές – διαδραστικές δραστηριότητες, σχεδιασμένες με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο:
Πιο συγκεκριμένα οι δραστηριότητες είναι:
1. Τηλεπαιχνίδι τύπου buzzer, με αντικείμενο τον Εθισμό
2. Κυνήγι Ερωτήσεων και παρουσίαση, με αντικείμενο του Κινδύνους του Διαδικτύου
3. Τάπητα (έκτασης 20 τ.μ.), «Το Διαδίκτυο», που προσομοιώνει επιτραπέζιο παιχνίδι
4. Εργαστήριο ζωγραφικής
Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν επίσης και (141) μαθητές Δημοτικών Σχολείων με τους Εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Θεματικού Πάρκου.

Το Θεματικό Πάρκο θα φιλοξενηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (είσοδος από Ακαρνάνος) με ελεύθερη είσοδο, έως και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, κατά τις ώρες 09:00:-13:00.

2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr