ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΈναρξη κατηχητικών και πνευματικών ευκαιριών Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Έναρξη κατηχητικών και πνευματικών ευκαιριών Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Έναρξη κατηχητικών και πνευματικών ευκαιριών Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

  Μετά τον Αγιασμό που τελέστηκε την Κυριακή 16/10/2022, ακολουθεί η έναρξη κατηχητικών, αλλά και όλες οι πνευματικές ευκαιρίες του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Μέσα σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από την σύγχυση και εκφράζεται με την βία, η Εκκλησία καλεί τα παιδιά της να προσεγγίσουν το μήνυμα του Χριστού, να γνωρίσουν την Ελληνορθόδοξη παράδοσή τους  και να οραματιστούν έναν καλύτερο κόσμο γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Αποδεικνύεται καθημερινά ότι ένας κόσμος χωρίς Χριστό είναι αυτοκαταστροφικός.

Το πρόγραμμα των πνευματικών ευκαιριών είναι:

1. Κατηχητικό δημοτικού για αγόρια και κορίτσια (από δευτέρα έως έκτη δημοτικού) Με τον π. Κωνσταντίνο  κάθε Σάββατο 10.15 έως 11.15

2. Κατηχητικό για παιδιά πρώτης δημοτικού, νηπιαγωγείου και προνήπια με την κ. Ελένη  Τσάμη κάθε Σάββατο 10.15 έως 11.15

3. Κατηχητικό-νεανική συντροφιά με τον π. Κωνσταντίνο για παιδιά γυμνασίου και λυκείου κάθε Κυριακή 10.30 αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία.

4. Παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί με την κ. Κασσιανή Μπαλωμένου κάθε Σάββατο 11.15.

5. Δωρεάν μαθήματα βυζαντινής μουσικής, κιθάρας και μπουζουκιού στο πνευματικό κέντρο Ευαγγελιστρίας με τον κ. Πέτρο Καραγιάννη και τον κ. Παναγιώτη Ζαχαράκη κάθε Παρασκευή απόγευμα. Εγγραφές την προσεχή Παρασκευή 21/10 ώρα 5.00-7.00 στην Ευαγγελίστρια.

6. Μετά την πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις την παιδικής χορωδίας και της θεατρικής ομάδας που θα γίνονται Σάββατο απόγευμα.

7. Από την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα θα τελείται Ιερά Παράκληση του Αγίου Νεκταρίου στο παρεκκλήσιό του ώρα 6.00.

8. Από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη στο πνευματικό κέντρο Ευαγγελιστρίας θα γίνονται τα χριστιανικά μαθήματα με τον π. Κωνσταντίνο για τους μεγαλύτερους από την σχολική ηλικία.

9. Θα συνεχιστούν όλες οι Εθελοντικές δράσεις καθώς και η εκπαίδευση των Εθελοντών Διασωστών Αγρινίου.

Το σύνθημα της χρονιάς θα είναι «Αληθώς Θεού Υιός ην ούτος». Όλες οι πνευματικές ευκαιρίες θα εναρμονίζονται με το μυστήριο της παρουσίας του Χριστού στη ζωή μας.

Σας περιμένουμε

Αγρίνιο: Συνεχίζονται οι εργασίες για την ανάπλαση στην ΝΑ είσοδο (ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ