ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα Νεα«Ένα νέο Αγρίνιο γεννιέται»

«Ένα νέο Αγρίνιο γεννιέται»

Παρουσίαση προγράμματος Γιώργου Παπανααστασίου «Αγρίνιο – Νέα Αρχή – Τόπος να ζεις».

Υπηρεσίες, οδικοί άξονες και περιβάλλον ανάμεσα στους 10 άξονες για την επόμενη πενταετία

Την επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων του και τις βασικές προγραμματικές θέσεις για την περίοδο 2014-2019 έκανε την Παρασκευή ο Γιώργος Παπαναστασίου, υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Αγρίνιο – Νέα Αρχή – Τόπος να ζεις».

Στην ομιλία του, ο κ. Παπαναστασίου έκανε λόγο για ένα σχέδιο «ρεαλιστικό, σύγχρονο και άμεσα εφαρμόσιμο» και τόνισε ότι με το σχέδιο αυτό αλλά και με τους «κατάλληλους ανθρώπους» που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό του «ένα νέο Αγρίνιο γεννιέται».
Συγκεκριμένα, το σχέδιο το οποίο παρουσίασε περιλαμβάνει δέκα αλληλένδετους άξονες:

Βελτίωση και «Νοικοκύρεμα» των υπηρεσιών του δήμου.
Παρουσία του ίδιου και των συνεργατών του «έξω στην κοινωνία και όχι στα γραφεία».
Ενίσχυση των κοινωνικών δομών και του εθελοντισμού.
Μετατροπή του Αγρινίου σε πόλη φιλική για τα άτομα με αναπηρίες.
Εφαρμογή του Νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.
Έμφαση στις γειτονιές με νέους κοινόχρηστους χώρους και συντήρηση των υφισταμένων.
Ανάπλαση του Πάρκου αλλά και του άλσους του Αγίου Χριστοφόρου.
Αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του συστήματος καθαριότητας.
Κατασκευή κάθετων προσβάσεων περιμετρικά της Τριχωνίδας.
Άμεση σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Ο κ. Παπαναστασίου χαρακτήρισε ως μεγάλο προνόμιο της περιοχής το φυσικό της περιβάλλον, και δεσμεύτηκε για την έναρξη άμεσα εργασιών για τον καθορισμό της παράκτιας ζώνης της Τριχωνίδας. Στο πρόγραμμα του κ. Παπαναστασίου συμπεριλαμβάνονται επίσης δράσεις για τον Αχελώο ποταμό και τις τεχνητές λίμνες, βελτίωση του δρόμου προς το Θέρμο και τη Ναύπακτο αλλά και τον Προυσό και το Καρπενήσι και ανάδειξη του ορεινού όγκου του Παναιτωλικού και του Αράκυνθου.
Σημαντική θέση στο πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης έχει η καθιέρωση μιας ετήσιας έκθεσης προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων, η δημιουργία στεγασμένης Δημοτικής Λαϊκής Αγοράς, η βελτίωση και ανάπτυξη των δικτύων ύδρευσης, η επένδυση στη νέα επιχειρηματικότητα και η δημιουργία Γραφείου Υποδοχής Επενδυτικών Σχεδίων, η κατασκευή υδατοδρομίου στην Τριχωνίδα και η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η βελτίωση του προγράμματος σχολικής στέγης και η αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.
Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση των θέσεών του που, όπως επανέλαβε, «θα είναι η ουσία μιας νέας ζωής σε έναν νέο δήμο», ο κ. Παπαναστασίου παρουσίασε τον συνδυασμό του, κάνοντας λόγο για «επιτυχημένους και φτασμένους ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με τα κοινά και έχουν αποδείξει την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για την περιοχή», ενώ στη συνέχεια του παρουσίασε έναν-έναν, «αισθανόμενος την ανάγκη αυτή» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr