ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου και το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου: 2o βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό στην κατηγορία ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Η σύμπραξη σχολείων «ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου», «5ο ΓΕΛ Αγρινίου» «4o Γυμνάσιο Σταυρούπολης», και «1ο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θέρμης Θεσσαλονίκης» συμμετείχε στον 9οΔιεθνή Διαγωνισμό «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια

Διαγωνισμός

Η σύμπραξη σχολείων «ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου», «5ο ΓΕΛ Αγρινίου» «4o Γυμνάσιο Σταυρούπολης», και «1ο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θέρμης Θεσσαλονίκης» συμμετείχε στον 9οΔιεθνή Διαγωνισμό «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια:Εκπαιδευτικές Γέφυρες» με την ιστοσελίδα που φέρει τον τίτλο: «Όσο μοιάζει μια ‘μάνα’ με μια ‘κόρη’».Η σύμπραξη απέσπασε το 2ο βραβείο στην κατηγορία ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.Ο διαγωνισμός τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής.

Η ιστοσελίδα είναι:http://9diagonismosellada-kypros.info

Στην ιστοσελίδα γίνεται μια προσπάθεια να δοθούν οι ομοιότητες μεταξύ Ελλάδας- μάνας και Κύπρου-κόρης από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας στις εξής κατηγορίες: Θρησκεία, Παράδοση, Γλώσσα, Αθλητισμός, Αγάλματα &Ειδώλια, Μαθηματικά, Πληροφορική, Φαγητά, Τοπωνύμια καιΑρχαία Βασίλεια.Οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων κατάφεραν με κοπιώδη προσπάθεια να δημιουργήσουν μια συλλογή από αρχεία  (word, pdf, videos, pptx, εικόνες) με θέματα που «ενώνουν» Ελλάδα – Κύπρο και να τα αποδώσουν στην Ελληνική και την Αγγλική Γλώσσα.Διαγωνισμός

Αναρωτηθήκαν οι μαθητές: Ποιοι Άγιοι είναι εξίσου αγαπητοί σε Κύπρο και Ελλάδα;

Ποιες οι ομοιότητες της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας με την Κυπριακή Διάλεκτο και ποιες οι ομοιότητες της Κυπριακή Διαλέκτου με την Κρητική Διάλεκτο και τα Αρχαγγελίτικα της Ρόδου; Σε τι μοιάζει η Αφροδίτη της Μήλου με την Αφροδίτη της Κύπρου και τα Κυκλαδίτικα Ειδώλια με τα Σταυρόσχημα της Κύπρου; Διαφέρουν άραγε οι σεφταλιές από τα σουτζουκάκια και τα κουπέπια από τα ντολμαδάκια και τι είναι το κολοκάσι που ευδοκιμεί σε Ικαρία και Κύπρο; Φοινικούντας, Φοινικόδασος Βάι και Φοινικούδες: πού βρίσκονται τα τοπωνύμια και σε τι μοιάζουν; Ποιες οι ομοιότητες στα μαθηματικά και στην πληροφορική; Και τί γίνεται στον τομέα του Αθλητισμού; Σε αυτά τα ερωτήματα προστίθενται και πολλά άλλα που θα ανακαλύψετε εάν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα.

Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι οι σχολικές μονάδες του Αγρινίου είναι καινοτόμες και μέσα από τη συνεργασία δίνουν ευκαιρίες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς,από διαφορετικού τύπου σχολεία,να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν και να κάνουν την πόλη μας γνωστή μέσα από θετικές αναφορές.