ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΕμβόλιο για παιδιά 5-11 ετών: Άνοιξε η πλατφόρμα για 120.000 νέα ραντεβού

Εμβόλιο για παιδιά 5-11 ετών: Άνοιξε η πλατφόρμα για 120.000 νέα ραντεβού

Εμβόλιο για παιδιά 5-11 ετών: Άνοιξε η πλατφόρμα για 120.000 νέα ραντεβού

Νέα παρτίδα με παιδιατρικά εμβόλια έρχονται στην Ελλάδα και έτσι άνοιξε η πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού για εμβόλιο σε παιδιά 5-11 ετών για κορονοϊό εντός του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γεωργαντάς αναφερόμενος στα νέα μέτρα είπε ότι «η κυβέρνηση, με τα μέτρα που παίρνει προσπαθεί, πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, να κρατήσει ανοικτή και την οικονομία και την κοινωνία. Και νομίζω ότι μέχρι τώρα, με όποια προβλήματα δημιουργούνται, τα έχουμε πάει πολύ καλά».

«Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ανάγκη να προστατευθεί η δημόσια υγεία έναντι της νέας μετάλλαξης που βλέπετε με τη ταχύτητα έρχεται και ταυτόχρονα να κρατήσουμε και την οικονομία ανοιχτή» είπε ο κ. Γεωργαντάς και πρόσθεσε ότι «τα μέτρα είναι απολύτως λογικά και η αυστηρή τήρησή τους θα φέρει τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε».

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι «παρότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων δεν έχουμε μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς ο αριθμός των νοσηλειών δεν αυξάνει αναλογικά με τον αριθμό των κρουσμάτων».

Τα μέτρα και ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

Μιλώντας για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που επέτρεψε τον εμβολιασμό της αναμνηστικής δόσης, για όλους άνω των 18 ετών, μετά τους τρεις μήνες. Αυτό μας έχει δώσει τη δυνατότητα να είμαστε η πρώτη χώρα πανευρωπαϊκά στον εμβολιασμό με την τρίτη αναμνηστική δόση που είναι πολύ καθοριστική για τον περιορισμό της Όμικρον. Αυτή την στιγμή έχουν εμβολιαστεί 3.242.000 με την αναμνηστική δόση και υπάρχει και 1.000.000 που έχει προγραμματίσει την αναμνηστική δόση. Αυτό είναι ποσοστό 76% του συνόλου των δικαιούχων», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο χορήγησης και τέταρτης δόσης του εμβολίου έναντι του κορονοϊού είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει εισηγηθεί κάτι τέτοιο παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ανοσοκατασταλμένων που δεν έχουν ανταποκριθεί.

Τα εμβόλια για παιδιά

Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer επιβεβαίωσε ότι θα παραδώσει στις 3 Ιανουαρίου τη νέα παρτίδα με παιδιατρικά εμβόλια, εξ ού και άνοιξε η πλατφόρμα για το «κλείσιμο των ραντεβού 120.000 εμβολίων που θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο».

Μίλησε για μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από γονείς παιδιών ηλικίας 5 -11 ετών και διαπίστωσε ότι έχουν γίνει μέχρι στιγμής 15.000 εμβολιασμοί και έχουν διατεθεί σχεδόν όλα. «Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα η οποία πραγματικά μας ξάφνιασε», συμπλήρωσε.

Κάλεσε δε, τους γονείς που έχουν ήδη κλείσει το ραντεβού για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους να μπουν στην πλατφόρμα και να δουν αν υπάρχει κάποια ημερομηνία διαθέσιμη για νωρίτερα.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών πραγματοποιούνται σε πρωτοβάθμιες δομές φροντίδας υγείας και σε νοσοκομεία, ενώ στην Αττική γίνονται σε 5 εμβολιαστικά κέντρα: στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο ΚΥ Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Ερωτηθείς αν εξετάζεται το ενδεχόμενο, λόγω της εξάπλωσης της Όμικρον, να ανοίξουν τα σχολεία μία εβδομάδα αργότερα, απάντησε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο δεδομένο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα στοιχεία έχει παρατηρηθεί ότι δεν αποτέλεσαν ιδιαίτερη εστία διασποράς το προηγούμενο διάστημα».

Πηγή: ethnos.gr

Κορονοϊός: Κοντά στα 20.000 κρούσματα – Ανοιχτό να ισχύσουν νωρίτερα τα νέα μέτρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr