ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΕμβολιαστικό κέντρο Νοσοκομείου Μεσολογγίου: Έβαλαν πλάτη οι εθελοντές γιατροί

Εμβολιαστικό κέντρο Νοσοκομείου Μεσολογγίου: Έβαλαν πλάτη οι εθελοντές γιατροί

Εμβολιαστικό κέντρο Νοσοκομείου Μεσολογγίου: Έβαλαν πλάτη οι εθελοντές γιατροί
  • Από το Σάββατο οκτώ ιδιώτες γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις εμβολιαστικές γραμμές του Νοσοκομείου Μεσολογγίου
  • Τι αναφέρει ο εθελοντής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρης Τριβλής

Η έξαρση των κρουσμάτων covid που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Αιτωλοακαρνανία κάνει ακόμη περισσότερο επιτακτική την ανάγκη να προχωρήσει απρόσκοπτα το εμβολιαστικό κέντρο. Στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκαν αρκετές δυσλειτουργίες, ωστόσο πλέον όλα λειτουργούν ομαλά χάρις την εθελοντική προσφορά ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, που βλέποντας την τοπική έξαρση που παρουσιάζει η πανδημία, ευαισθητοποιήθηκαν βλέποντας ταυτόχρονα οι νοσοκομειακοί γιατροί να έχουν επωμιστεί το διπλό βάρος και των νοσηλειών, αλλά και των εμβολιασμών.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Άρης Τριβλής, μια εκ των εθελοντών, η παιδίατρος Κορίνα Κόλλια και ο διοικητής του Νοσοκομείου Π. Παπαδόπουλος

Ήδη από το Σάββατο οκτώ ιδιώτες γιατροί «εντάχθηκαν» στο δυναμικό του Νοσοκομείου και συμμετέχουν στους εμβολιασμούς αφιλοκερδώς, ενώ μετά την κίνηση αυτή αρκετοί ακόμη αφυπνίστηκαν και αναμένεται να συνεισφέρουν αποσυμπιέζοντας ακόμη περισσότερους τους υγειονομικούς του Νοσοκομείου που έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας (Μεσολογγίου) Άρης Τριβλής τονίζει: «στο Νοσοκομείο συνολικά λειτουργούν οκτώ εμβολιαστικές γραμμές, που απαιτούσαν την παρουσία των γιατρών του νοσοκομείου, οι οποίοι για να μπορέσουν να ανταποκριθούν θα έπρεπε να απουσιάζουν από τα ουσιαστικά τους καθήκοντα, οι παθολόγοι δηλαδή να φεύγουν από τα τμήμα τους για να κάνουν έναν εμβολιασμό, την στιγμή που πρέπει να διαχειριστούν όλα τα καθημερινά περιστατικά, τα περιστατικά covid και τα έκτακτα, αυτό ισχύει και για τους παιδιάτρους και για πολλές ακόμη ειδικότητες του νοσοκομείου. Με τον τρόπο αυτό υπήρχε κίνδυνος να μετατραπεί το νοσοκομείο σε νοσοκομείο μιας νόσου και ενός εμβολίου. Οι ιδιώτες γιατροί στην περιοχή του Μεσολογγίου είχαν εκδηλώσει επιθυμία να βοηθήσουν με κάθε τρόπο από τον Νοέμβριο. Αυτή την στιγμή οκτώ ιδιώτες γιατροί συνεισφέρουν τα μέγιστα και το εμβολιαστικό του Νοσοκομείου Μεσολογγίου είναι το πρώτο της περιοχής. Το Σάββατο, ενδεικτικά να αναφέρω πως εμβολιάστηκαν περίπου 750 άτομα άμεσα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι γιατροί του Νοσοκομείου Μεσολογγίου είχαν ξεπεράσει τα όριά τους κατά πολύ και η συμβολή των ιδιωτών γιατρών ήταν καθοριστική».

Ο κ. Τριβλής αναφέρθηκε και στην σημερινή κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται βάση των κρουσμάτων, αλλά και για στην επόμενη μέρα δηλώνοντας: «είναι δύσκολη η κατάσταση και η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, λόγω των πολύ αυξημένων κρουσμάτων. Ξέρουμε πολύ καλά τις αιτίες διασποράς, αλλά πλέον δεν έχει ουσία να στεκόμαστε σ’ αυτό, αλλά η ουσία είναι στο να βρεθούν λύσεις. Μετά από επικοινωνία μου με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Πάνο Παπαδόπουλο, ενημερώθηκα πως στις δύο κλινικές covid την Τετάρτη υπήρχαν 25 νοσηλευόμενοι, ενώ την Τρίτη 29, υπάρχει μια μικρή καθοδική πορεία, η οποία αν διατηρηθεί μέχρι και το Σαββατοκύριακο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας, δηλαδή στα 10 με 12 περιστατικά. Τότε θα μπορούμε να συζητάμε πως αρχίζουμε να βγαίνουμε από το τούνελ. Μέχρι να εμβολιαστεί το 60% με 70% του πληθυσμού στην περιοχή, που με βάση τα σημερινά δεδομένα εκτιμάται πως αυτό θα επιτευχτεί μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου απαιτείται αυστηρή εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, αποστάσεις, μάσκες και συχνό πλύσιμο των χεριών».

Να τονίσουμε πως ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Άρης Τριβλής είναι μεταξύ των οκτώ πρώτων γιατρών που έσπευσαν να βοηθήσουν στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και παρέχει τις υπηρεσίες του για περισσότερες από επτά ώρες!

Επίσης σήμερα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Πάνος Παπαδόπουλος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το θέμα:

Από την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας «Χατζηκώστα” ανακοινώθηκε ότι -πέραν όσων έχουν εκδηλώσει  διάθεση εθελοντικής προσφοράς στην υποστήριξη του εμβολιαστικού κέντρου του Νοσοκομείου- επτά  ιδιώτες ιατροί υπογράφουν σήμερα σύμβαση με την 6η  ΥΠΕ προκειμένου να ενταχθούν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση είναι ιδιαίτερα θετική ως προς την αποσυμφόρηση του όγκου εργασιών των ιατρών της νοσηλευτικής μονάδας και θα συμβάλλει σημαντικά στην επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Λαμία: Σε ψυχιατρικό νοσοκομείο η γιατρός που απέτρεπε τον κόσμο να εμβολιαστεί

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr