ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕμβολιαστική κάλυψη στην Αιτωλοακαρνανία – Τουλάχιστον 9% κάτω από το μέσο όρο

Εμβολιαστική κάλυψη στην Αιτωλοακαρνανία – Τουλάχιστον 9% κάτω από το μέσο όρο

Εμβολιαστική κάλυψη στην Αιτωλοακαρνανία – Τουλάχιστον 9% κάτω από το μέσο όρο

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson από τα κινητά συνεργεία για τους εμβολιασμούς στις απομακρυσμένες περιοχές

Στο σύνολο της χώρας η εμβολιαστική κάλυψη της μιας δόσης έχει φτάσει στο 53,65%, ενώ στο 47,57% οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί. Αυτά είναι τα νεότερα στοιχεία στον επιδημιολογικό χάρτη του Υπουργείου Υγείας με ημερομηνίας αναφοράς 28/7.

Στην Αιτωλοακαρνανία, η εμβολιαστική κάλυψη μιας δόσης είναι στο 40,21%, ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί αφορούν το 36,09%. Τα ποσοστά αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία των εμβολιαστικών κέντρων της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη με βάση τη διαθέσιμη πληροφορία των διαμενόντων εντός της Περιφερειακής Ενότητας, δηλαδή συνυπολογίζοντας και Αιτωλοακαρνάνες που ενδεχομένως εμβολιάστηκαν στον εκτός νομού τόπο εργασίας τους. Με βάση αυτά τα ποσοστά η εμβολιαστική κάλυψη μιας δόσης φτάνει το 44,28%, ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στο 38,46% του τοπικού πληθυσμού. Σε κάθε περίπτωση όμως η Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται περίπου 9% κάτω από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Ενώ εντελώς ενδεικτικά για την φθίνουσα πορεία των εμβολιασμών αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές 29/7 οι εμβολιασμοί στην Αιτωλοακαρνανία ήταν μόλις 687, με την πλειοψηφία τους να αφορούν τους εμβολιασμούς της β’ δόσης (552) και μόνο 149 να αφορούν τους εμβολιασμούς πρώτης δόσης. Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα οι εμβολιασμοί που γίνονταν στην Αιτωλοακαρνανία ξεπερνούσαν καθημερινά τους 1.500.

Για αυτό σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» το επόμενο διάστημα, που θα ενεργοποιηθούν τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ για τους εμβολιασμούς στις απομακρυσμένες περιοχές θα χορηγούν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johson&Johnson, προκειμένου να υπάρχουν άμεσα ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί.

Δημήτρης Παπαδάκης Εφημερίδα Συνείδηση

 

«Μάθημα ζωής» – 76χρονη πήρε απολυτήριο λυκείου με 19,8

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr