ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕμβολιαστική κάλυψη – 15% πίσω η Αιτωλοακαρνανία

Εμβολιαστική κάλυψη – 15% πίσω η Αιτωλοακαρνανία

Εμβολιαστική κάλυψη – 15% πίσω η Αιτωλοακαρνανία

Εμβολιαστική κάλυψη – 15% πίσω η Αιτωλοακαρνανία

Οι εμβολιαστικοί ρυθμοί είχαν αρχίσει να προβληματίζουν έντονα από τις αρχές του καλοκαιριού. Μάλιστα από τις αρχές Ιουλίου είχε φανεί ότι το περιβόητο τείχος ανοσίας έμοιαζε περισσότερο με όνειρο θερινής νυκτός. Έτσι οι ελπίδες για επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος μετατέθηκαν για το Σεπτέμβριο και την επιστροφή από τις διακοπές. Και αυτό όμως το σενάριο διαψεύστηκε πανηγυρικά.

Το φθινόπωρο διαψεύδει τις προσδοκίες : Μόλις 4% αύξηση σε περίπου 45 ημέρες

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αιτωλοακαρνανία στις 24 Αυγούστου οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί σε απόλυτους αριθμούς ήταν 84.510, ενώ στις 6 Οκτωβρίου 93.526, δηλαδή μέσα σε ένα διάστημα περίπου 45 ημερών –που κατά τα άλλα θεωρούνταν κρίσιμο- αυξήθηκαν μόνο κατά 9 χιλιάδες, δηλαδή περίπου κατά 4% του τοπικού πληθυσμού.

Και φυσικά παραμένει μεγάλη και διευρύνεται η υστέρηση της Αιτωλοακαρνανίας στους εμβολιασμούς σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο. Στην παρούσα φάση η εμβολιαστική κάλυψη της χώρας αγγίζει το 61,5% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί το 58,8%.

Την ίδια ώρα στην Αιτωλοακαρνανία, με βάση τα νεότερα στοιχεία του επιδημιολογικού χάρτη, η εμβολιαστική κάλυψη ανέρχεται στο 46,5% του τοπικού πληθυσμού, κάτι που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε 97.977 εμβολιασθέντες πολίτες. Η διαφορά από το μέσο όρο της χώρας αγγίζει πλέον το 15%. Διαφορά που κατατάσσει την Αιτωλοακαρνανία στην τελευταία δεκάδα μεταξύ των 59 περιφερειακών ενοτήτων της χώρας.

Αυτό φυσικά δεν έχει συνέπειες και ως προς την οικονομία της περιοχής. Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό ρεπορτάζ της «Σ» σχετικά με τον κλάδο της εστίασης στην περιοχή, που δεν μπορεί να επωφεληθεί από τις περαιτέρω ελευθερίες που δίνονται στους εμβολιασμένους, ακριβώς επειδή τα ποσοστά τα εμβολιασμένων είναι πολύ χαμηλά.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Άρπαξε τη «δεύτερη ευκαιρία» – Η Βάσω Πολίτη κυνήγησε το όνειρό της και σήμερα είναι φοιτήτρια στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr