ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕμβολιασμός ιδιωτών γιατρών : Τα πάνω – κάτω με τον εμβολιασμό

Εμβολιασμός ιδιωτών γιατρών : Τα πάνω – κάτω με τον εμβολιασμό

Εμβολιασμός ιδιωτών γιατρών : Τα πάνω – κάτω με τον εμβολιασμό

Οργή του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου για το υπουργείο Υγείας που σε χρόνο ρεκόρ άλλαξε απόφαση!

Παντελής Παπαθανάσης στη «Σ»: «Δεν είναι χειρισμός αυτός σωστός από το Υπουργείο, μας υποτιμούν»

Στο Αγρίνιο πρόλαβαν να εμβολιαστούν 60 ιδιώτες γιατροί, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr

Στο Μεσολόγγι εμβολιάστηκαν περίπου 20 γιατροί 

Αναβρασμός επικρατεί στον ιατρικό κλάδο του Αγρινίου με τις ενέργειες που υπήρξαν από το υπουργείο Υγείας σε σχέσει με τον εμβολιασμό τους!

Αρχικά, πριν περίπου ένα μήνα, το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τους Ιατρικούς Συλλόγους ανά την Ελλάδα να ετοιμάσουν λίστα με τα ονόματα των γιατρών που επιθυμούσαν να κάνουν το εμβόλιο και να τις αποστείλουν στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος θα έκανε την συνεννόηση για την έναρξη των εμβολιασμών.

Μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «χαλασμένο τηλέφωνο», από την οποία το επικρατέστερο συμπέρασμα των γιατρών ήταν πως ο αριθμός των εμβολίων είναι τόσος που το Υπουργείο πιθανότατα δεν μπορεί να τον καλύψει, σχεδόν ξαφνικά το Υπουργείο ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών, όπως αρχικά ήταν το επιθυμητό από τους ιατρικούς συλλόγους.

Στο Αγρίνιο οι ημερομηνίες των εμβολιασμών ήταν τις προηγούμενες ημέρες και τελικά πρόλαβαν να «κλειδώσουν» για να εμβολιαστούν 60 ιδιώτες γιατροί, ενώ οι υπόλοιποι «κόπηκαν», καθώς στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε το Υπουργείο Υγείας παρενέβη και πάλι και ενημέρωσε τον ιατρικό κόσμο της χώρας πως τελικά οι γιατροί θα εμβολιαστούν με τη διαδικασία, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και δεν ισχύουν τα συμφωνηθέντα!

Ταυτόχρονα, πάλι τα πράγματα είναι ρευστά και οι γιατροί αναμένουν μια ξεκάθαρη στάση και εξήγηση από το Υπουργείο, καθώς πολλοί γιατροί, ακόμη και στο Αγρίνιο, επιχείρησαν να πληκτρολογήσουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr τα στοιχεία τους και διαπίστωσαν πως το σύστημα τους «πετάει» εκτός!

Συνεπώς έχει ανακύψει το ζήτημα πότε και πως θα εμβολιαστούν οι ιδιώτες γιατροί και τι θα ισχύσει από την πλευρά του Υπουργείου, το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκδώσει νέα απόφαση με ό,τι αυτό συνεπάγεται, την στιγμή που ουδείς εκ των γιατρών μπορεί να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου στο Αγρίνιο, Παντελής Παπαθανάσης (Φωτογραφία αρχείου)

Την δυσαρέσκεια που έχει αναπτυχθεί στους ιατρικούς κύκλους αποτυπώνει επιστολή – ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου. Ο Πρόεδρος του συλλόγου στο Αγρίνιο Παντελής Παπαθανάσης μιλώντας στη «Σ» ανέφερε: «Οι ιδιώτες γιατροί δεν είναι περιττοί, δεν είναι χειρισμός αυτός σωστός από το Υπουργείο, μας υποτιμούν. Πρόλαβαν και έκαναν το εμβόλιο 60 γιατροί και οι υπόλοιποι «κόπηκαν» και ξαφνικά το Υπουργείο αποφάσισε να αλλάξει τρόπο και όλοι οι υπόλοιποι γιατροί να εμβολιαστούν μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr με τα ραντεβού να μην είναι άμεσα, ενώ πολλοί συνάδελφοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην πρόσβασή τους στην πλατφόρμα. Είναι απαράδεκτο αυτό».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου Άρης Τριβλής (Φωτογραφία αρχείου)

Την ίδια στιγμή στο Μεσολόγγι οι ιδιώτες γιατροί δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την πλατφόρμα, όπως σε πολλά σημεία ανά την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου Άρης Τριβλής τόνισε μιλώντας στη «Σ» : «την Δευτέρα δέχθηκα τηλέφωνο από την 6η ΥΠΕ και τον Διοικητή της, ο οποίος ζήτησε, προκειμένου να μην χαθούν κάποια εμβόλια, που περίσσεψαν από τον εμβολιασμό των υγειονομικών του  Νοσοκομείου να αναζητήσω συναδέλφους ιδιώτες γιατρούς που επιθυμούσαν να κάνουν το εμβόλιο για να το κάνουν.

Αντίστοιχο τηλέφωνο δέχθηκα και από τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Μετά από αγώνα δρόμου που κάναμε ως σύλλογος βρέθηκαν περίπου 15 με 20 ιδιώτες γιατροί, που θέλησαν να κάνουν το εμβόλιο και έτσι δεν χάθηκε καμία απολύτως δόση. Οι υπόλοιποι ιδιώτες γιατροί συνέχισαν κανονικά από χθες να μπαίνουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και κλείνουν ραντεβού για το προσεχές δεκαπενθήμερο.

Η πλατφόρμα αντιμετωπίζει σε πανελλαδικό επίπεδο πολλά προβλήματα, αλλά μέχρι στιγμής στο Μεσολόγγι έτυχε να μην συμβαίνει αυτό, κανείς ιδιώτης γιατρός του Μεσολογγίου δεν μας ενημέρωσε και δεν μας εξέφρασε παράπονο για την πλατφόρμα.

Παράλληλα, λόγω του μεγέθους του προβλήματος που αντιμετωπίζουν άλλες περιοχές της χώρας με την πλατφόρμα, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσολογγίου έχει ήδη ξεκινήσει τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους συναδέλφους που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον να εμβολιαστούν, με σκοπό αρχικά να βοηθήσει και εν συνεχεία να διαπιστώσει, αν έκλεισαν ραντεβού και αν η πλατφόρμα στην περιοχή του Μεσολογγίου λειτουργεί κανονικά, συνεπώς είμαι σε θέση να γνωρίζω πως μέχρι στιγμής δεν τίθεται θέμα με την πλατφόρμα στο Μεσολόγγι».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Φωτογραφία: tanea.gr

ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας: 100 εκατ. περισσότερα λόγω… φτώχειας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr